Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση της Αχαϊκής- Τι λέει στο thebest ο δικηγόρος των μεριδιούχων

Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση της Αχαϊκή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Aπό την πλευρά των μεριδιούχων το «παρών» δίνουν τρεις από αυτούς που έχουν κληθεί και ως μάρτυρες

Συνεχίζεται την Τετάρτη η δίκη για την πρώην Αχαϊκή τράπεζα, μετά τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρων για τους οκτώ από τους 87 κατηγορούμενους. Να σημειώσουμε ότι κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία τα δικαστήρια της Πάτρας ήταν γεμάτα δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων που ελέγχονται για πράξεις ή συμμετοχή σε πράξεις κακοδιαχείρισης εις βάρος του Συνεταιριστικού Πιστωτικού Ιδρύματος το οποίο στήριξαν  και εμπιστεύτηκαν χιλιάδες Πατρινοί. Από την πλευρά των μεριδιούχων το «παρών» δίνουν τρεις από αυτούς που έχουν κληθεί και ως μάρτυρες.

Πάτρα: Διακόπηκε για τις 19 Οκτωβρίου η δίκη της Αχαϊκής Τράπεζας- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αχαϊκή τράπεζα: Η «ώρα της κρίσης» -Οι 87 κατηγορούμενοι και οι 2.476 σελίδες του βουλεύματος

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση η δίκη να διακοπεί ξανά, αν το ζητήσουν οι δικηγόροι που μόλις ανέλαβαν την υπόθεση. Πάντως η υπόθεση είναι ώριμη να εισέλθει στο επίπεδο των τυπικών ενστάσεων, όπου θα επιχειρηθεί από τους συνηγόρους της υπεράσπισης να αποφευχθεί η εξέταση της ουσίας και να διεκπεραιωθούν οι κατηγορίες με νομικά επιχειρήματα.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι προσπάθειες του Συλλόγου Μεριδιούχων του συνεταιρισμού, που εκπροσωπείται από τον Πατρινό δικηγόρο Βασίλη Μάρκου και η εκκαθαρίστρια εταιρία με έδρα την Αθήνα με τον τίτλο «PQH», ως νομίμως ασκούσα την διοίκηση της υπό πτώχευση πλέον Συνεταιριστικής Τράπεζας  που εκπροσωπείται από δικηγόρο των Αθηνών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των κατηγορουμένων θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων να αποβάλλει από την διαδικασία τους μεριδιούχους και την «PQH» για τυπικούς λόγους, όμως σε κάθε περίπτωση η υλική και ηθική βλάβη που έχουν υποστεί άμοιροι ευθυνών καταθέτες που επένδυσαν σε μια «ντόπια» προσπάθεια είναι δεδομένη. Πρόκειται για καταθέτες που αντιπροσωπεύουν πάνω από 15.000 οικογένειες κάποιες από τις οποίες έχουν ουσιαστικά πτωχεύσει, ενώ όλοι αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο να «πληρώσουν τα σπασμένα» στο τριπλάσιο της αξίας των μεριδίων τους.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου των Μεριδιούχων Βασίλη Μάρκου, «έρχεται ένας αγώνας που τώρα αποκτάει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μετά και την περάτωση της πολυετούς και εκτεταμένης σε όγκο και περιεχόμενο διερεύνησης της υπόθεσης. Οι Μεριδιούχοι, μετά από τόσες ενέργειες σε κάθε επίπεδο είναι αποφασισμένοι να προβούν σε όποιο ένδικο μέσο είναι ικανό να διαφυλάξει τα δίκαια συμφέροντά τους. Μπορεί η πρώτη πράξη αυτής της πολύκροτης εξέλιξης να τίθεται αύριο, όμως δεν θα είναι και η τελευταία.

Είναι μια υπόθεση που αναλάβαμε όλοι οι εν Ελλάδι φορολογούμενοι μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, έχουν υπάρξει περιπτώσεις αστικών και ποινικών διεκδικήσεων σε όλη την χώρα και περιμένουμε από την Δικαιοσύνη να διακρίνει εκείνες τις περιπτώσεις που πράγματι οι ευθύνες ήταν πολιτικές λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας και εκείνες που οι ευθύνες βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και υποστάσεις. Δεν είναι άμοιρο σημασίας το γεγονός ότι ακόμα λειτουργούν χωρίς προβλήματα αρκετές Συνεταιριστικές Τράπεζες, όπως των Ιωαννίνων, των Χανίων και της Κρήτης, η οποία μάλιστα πρόσφατα εγκατέστησε και παράρτημα στην Πάτρα. Εκεί δηλαδή που θα βρισκόταν στην θέση της η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα σήμερα», συμπλήρωσε με νόημα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις