Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς για τη «Συνάντηση Δημάρχων στην Πάτρα»

Ο Πέτρος Ψωμάς για τη «Συνάντηση Δημάρχω...

Το κλείσιμο της ημερίδας επιτυχημένων πρακτικών από τον επικεφαλής του σπιράλ Εισερχόμενα

Με ενθουσιασμό έκλεισε την "ημερίδα επιτυχημένων πρακτικών από Δήμους όλης της χώρας", που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από το σπιράλ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πέτρος Ψωμάς. ;Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση, στη σύντομη ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων", ευχαρίστησε συμμετέχοντες και κοινό διατυπώνοντας την πεποίθηση πως «η ημερίδα ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών». «Η σκυταλοδρομία ιδεών, προτάσεων, πρωτοβουλιών και καλών πρακτικών που πέρασε από τη σκηνή του θεάτρου – είπε χαρακτηριστικά - ήταν ασύλληπτη και μας πλούτισε με γνώση».

Ο Πέτρος Ψωμάς δήλωσε τυχερός που περιστοιχίζεται από μία μεγάλη ομάδα αξιόλογων και εργατικών στελεχών, γεγονός που σχολιάστηκε ευμενώς από όλους τους προσκεκλημένους εισηγητές. Και πρόσθεσε: «για την τύχη, επιλέγω εκείνον τον ορισμό που την ορίζει ως τη συνάντηση της πολλής δουλειάς με την ευκαιρία. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το σπιράλ: έχουμε κάνει πολλή ομαδική δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια και τώρα ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη, οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά όσους ταξίδεψαν ως την Πάτρα για να μοιραστούν με την παράταξη και με τους Πατρινούς τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. «Αυτό που, ρομαντικά και φιλόδοξα, οραματιστήκαμε πριν μήνες, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο, χάρις σε όλους εσάς». Παράλληλα δήλωσε πως η ημερίδα γέμισε όλα τα στελέχη του σπιράλ με χαρμολύπη:

Χαρά και ικανοποίηση για τις ιδέες, για το πόσο ανοιχτοί ήσαν όλοι οι καλεσμένοι στο μοίρασμα της γνώσης, κυρίως γιατί ότι ακούστηκε στην ημερίδα ήρθε να πιστοποιήσει τις σωστές επιλογές του σπιράλ που πιστεύει στη συνέχεια, στην ανεξαρτησία, στην προτεραιότητα στον άνθρωπο, στη γνώση και στους ειδικούς. Λύπη γιατί οι καλές πρακτικές απουσιάζουν από τον Δήμο Πατρέων και αντί δουλειάς και έξυπνης αναζήτησης πόρων μέσω τεκμηρίωσης και χρηματοδοτικών εργαλείων, η πόλη σύρεται σε άγονη διεκδίκηση με πορείες, διαμαρτυρίες, συγκρούσεις και γκρίνια.

Ο επικεφαλής του σπιράλ ευχαρίστησε θερμά όλους τους Δημάρχους που τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα του σπιράλ, τους αντιδημάρχους που εκπροσώπησαν τους Δήμους τους καθώς και όσους, για αυτοδιοικητικούς ή προσωπικούς λόγους, δεν παρευρέθηκαν αλλά συνεισέφεραν με τους χαιρετισμούς και τις εισηγήσεις τους. Διευκρίνισε πως σχεδόν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας εκπροσωπήθηκαν (Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησος, Κρήτη, νησιωτική Ελλάδα) και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του γιατί όλων οι παρουσιάσεις απέδειξαν, ανά τομέα, όχι μόνο "πως γίνεται" το καθετί, αλλά και το "πώς γίνεται".

Το κλείσιμο της ημερίδας από τον Πέτρο Ψωμά μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις