Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Αλχημείες στις προσλήψεις του Δημοτικού Ωδείου

Ώρα Πατρών: Αλχημείες στις προσλήψεις το...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται: 

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών έχει αναφερθεί σε πλείστες περιπτώσεις διαχείρισης σύναψης συμβάσεων για παροχή υπηρεσιών και προσλήψεων για τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας ως δημοτική αρχή ενώ εμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων, στην πραγματικότητα αποδεικνύεται μαέστρος στην ευνοιοκρατία.

Αυτή τη φορά το σχεδιασμό πρόκρισης ημετέρων ακολούθησε και το Δημοτικό Ωδείο. Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες ήρθαν σε επαφή με την παράταξή μας σχετικά με την πρόσληψη των καθηγητών του Ωδείου και εξέφρασαν αμφιβολίες ίσης μεταχείρισης και αξιοκρατίας στη διαδικασία.

Η διαδικασία πρόσληψης των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου για πρώτη φορά θα γίνει από οντισιόν. Είναι αυτονόητο ότι κάποιος που έχει καλή φωνή δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι και καλός καθηγητής. Αναμφισβήτητα η πρότερη διδακτική εμπειρία ή ακόμα και η παρουσίαση σχεδίου διδασκαλίας θα λειτουργούσε ενισχυτικά στην επιλογή. Ωστόσο διαπιστώνεται ότι η επιλογή των προς εξέταση κομματιών για την οντισιόν, είναι προσεκτικά επιλεγμένη για συγκεκριμένους τύπους φωνών. Επίσης ο τύπος κάθε φωνής καθορίζεται από το φύλο και τα σωματικά του χαρακτηριστικά. Αποκλείονται δηλαδή φωνές από τον διαγωνισμό, έχουμε συνεπώς αποκλεισμό σε δημόσιο διαγωνισμό στη βάση του φύλου και των σωματικών χαρακτηριστικών, άρα ο διαγωνισμός ενδέχεται να είναι παράνομος.

Η οντισιόν πραγματοποιήθηκε στις 12/10, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στις 31/10  λήγει η προθεσμία αποστολής των μαθητολογίων στο ΥΠΠΟ. Αν δεν σταλούν, μαζί με τα ονόματα των διδασκόντων, τα παιδιά θα χάσουν το εξάμηνό τους. Αυτό είναι εκβιασμός, γιατί οποιοσδήποτε προσπαθήσει να ακυρώσει τον διαγωνισμό στη βάση των παρατυπιών, θα κατηγορηθεί ότι θέλει να χάσουν τα παιδιά το εξάμηνό τους. Για άλλη μια φορά οι πρακτικές της δημοτικής αρχής θα θέσουν τους υποψήφιους στο φιλότιμό ώστε να μην προχωρήσουν σε ενστάσεις για χάρη των παιδιών, ωστόσο δεν αποδίδεται έτσι δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Το ΚΚΕ σε κάθε πτυχή της πολιτικής του έκφρασης κάνει λόγο για το προσοντολόγιο και τους διαχωρισμούς που έχουν τεθεί. Αντί λοιπόν να πράττει αυτά για τα οποία αγωνίζεται και διεκδικεί ο κομματικός της φορέας έρχεται η δημοτική αρχή και σαλαμοποιεί τις ειδικότητες φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες διπλωματούχων. Για τα όργανα κοντραμπάσο, πιάνο, σαξόφωνο, κόρνο, φαγκότο και όμποε, ζητούνται καθηγητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ). Αντίθετα για τρομπέτα και μονωδία μόνο τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ). Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον διαχωρισμό αυτό, αφού όλα τα όργανα διδάσκονται και σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Στην περίπτωση των οργάνων που ζητείται ΠΕ, αποκλείονται όλοι οι απόφοιτοι ωδείων. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο. Οι απόφοιτοι ωδείων έχουν τίτλους σπουδών αδιαβάθμητους και η μόνη περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης είναι να διδάξουν σε ωδείο, αφού αποκλείονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το επιχείρημα δε, ότι με την επιλογή ΠΕ η δημοτική αρχή θέλει να αναβαθμίσει το επίπεδο σπουδών είναι απαράδεκτο. Θεωρεί εκ προοιμίου ότι τα πανεπιστημιακά διπλώματα είναι ανώτερα από εκείνα των ωδείων. Ο βασικός φορέας εκπαίδευσης επί δεκαετίες ήταν τα ωδεία. Επίσης το επιχείρημα αυτό δεν απαντά γιατί η τρομπέτα και η μονωδία δεν μπαίνουν σε τροχιά αναβάθμισης. Συνήθως στις προκηρύξεις αναφέρονται και ΠΕ και ΤΕ και μοριοδοτούνται ανάλογα. Φαίνεται ότι οι απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών και αγαθών βρίσκουν πλέον πρόσφορο έδαφος και στις "φωτογραφικές προσλήψεις".

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη διαδικασία πρόσληψης των καθηγητών του Ωδείου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις