Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το χορευτικό του Πανηπειρωτικού Συλλόγου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Πάτρα: Το χορευτικό του Πανηπειρωτικού Σ...

Το πρωί της περασμένης Κυριακής 9/10/2022, αντιπροσωπευτικός αριθμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων χορευτών του συλλόγου παρουσίασαν λαϊκούς χορούς

Το χορευτικό τμήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που ήταν στις 10 Οκτωβρίου, η ΠΟμΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σωματείο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «Σθένος», το Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, με τη στήριξη του Κοι.Σ.Π.Ε «Φάρος» και υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (Ι.Σ.Π.).

Ειδικότερα, το πρωί της περασμένης Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2022, αντιπροσωπευτικός αριθμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων χορευτών από τα τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου επιτέλεσαν λαϊκούς χορούς (χασάπικο, χασαποσέρβικο, συρτά κτλ) στη συμβολή των οδών Ρήγα Φερραίου και Γεροκωστοπούλου καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, πρεσβεύει "ότι η σωματική και ψυχική υγεία μας περνά μέσα από τον πολιτισμό μας και συγκεκριμένα μέσα και από τη τέχνη του χορού. Δεν είναι μονάχα το αισθητικό αποτέλεσμα η σημαντικότερη απόρροια του χορού. Ο χορός προπάντων είναι ψυχική / πνευματική επικοινωνία, κοινωνική δραστηριότητα, διάδραση πολιτισμικών στοιχείων, ισορροπία, δύναμη και μέσο διεκδίκησης".

Υπεύθυνος χορευτικού: Χάιδας Αλέξανδρος, Διδασκαλία: Λάμπρη Ελευθερία, Χάιδας Αλέξανδρος.

(φωτό: Βασίλης Λάγιος, συντονιστής φωτογραφικής ομάδας Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις