Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο ιστορικός περίπατος

Πάτρα: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο ιστορι...

Το καταφύγιο της Πάτρας στο Days of Art in Greece

Οι εκδηλώσεις  για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής συνεχίζονται στις 6.00 το απόγευμα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων του α’ φετινού «Ιστορικού Περιπάτου».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτστικού Οργανισμού, η διασταύρωση των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου όπου βρίσκονταν οι φυλακές «Μαργαρίτη» θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής. Οι φυλακές λειτουργούσαν κάτω από το Κάστρο της Πάτρας (έχουν κατεδαφιστεί)  την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας, της Γερμανοιταλικής κατοχής και του εμφυλίου.

Στην διαδρομή έχουν συμπεριληφθεί βασικά σημεία ιστορικών μαχών και γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην πόλη την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης.

Σημείο τερματισμού θα είναι το πολεμικό καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610-390935 και 2610-361526 και στα e-mail: [email protected] και [email protected]

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ [DAYS OF ART IN GREECE] - ΦΩΤΟ

Το καταφύγιο της Πάτρας, ως χώρος ιστορικής μνήμης  αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα αναφοράς στην έκδοση του περιοδικού «Ημέρες Πολιτισμού στην Ελλάδα – days of Art in Greece».

Το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στο χώρο του καταφυγίου, χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο και παλαιότερο καταφύγιο της πόλης, το οποίο έσωσε πολύ κόσμο στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Παράλληλα γίνεται ιστορική αναδρομή και αναλυτική αναφορά στα αρχιτεκτονικά του στοιχεία που φτάνουν έως και τη εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα. Το καταφύγιο χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην περιοχή από τα 30 συνολικά που είχαν κατασκευαστεί και λειτουργήσει στην πόλη κατά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture