Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο παρατεταμένος φετινός καύσωνας φέτος κόστισε τη ζωή σε πάνω από 3.200 ανθρώπους στη Βρετανία

Ο παρατεταμένος φετινός καύσωνας φέτος κ...

Χιλιάδες πολίτες ήταν απροετοίμαστοι για τη ζέστη του φετινού καλοκαιριού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Περισσότεροι από 3.200 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία αυτό το καλοκαίρι, καθώς τα ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Η κοινή έκθεση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια πέντε αποκαλούμενων «περιόδων καύσωνα» μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν 3.271 πρόσθετοι θάνατοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός επιπλέον θανάτων – 2.227 – καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του καύσωνα που διήρκεσε μεταξύ 10 και 25 Ιουλίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 40,3 βαθμούς Κελσίου στο Κόνινγκσμπι του Λίνκολνσιρ στις 19 Ιουλίου, η υψηλότερη θερμοκρασία από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία.

Τα ρεκόρ θερμοκρασίας στην Ουαλία και τη Σκωτία καταρρίφθηκαν επίσης, φτάνοντας τους 37,1 βαθμούς Κελσίου στο Χάουαρντεν του Φλίντσιρ και τους 34,8 βαθμούς στο Τσάρτερχολ, στα σύνορα της Σκωτίας με την Αγγλία.

 
 Ο καύσωνας του Ιουλίου έκανε τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία να εκδώσει την πρώτη της προειδοποίηση στην ιστορία για ακραίες καιρικές συνθήκες που κάλυπτε μεγάλο μέρος της Αγγλίας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη εθνική έκτακτη ανάγκη λόγω καύσωνα για τις 18 και 19 Ιουλίου.

Η προειδοποίηση υγείας λόγω ζέστης έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να διαχειριστούν την περίοδο της υπερβολικής ζέστης.

Πηγή: The Independent

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις