Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων της Αχαΐας

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αντισεισμική...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Παιδείας και Εσωτερικών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Παιδείας, με την οποία ζητά τη διενέργεια αντισεισμικών ελέγχων στα σχολικά κτήρια της Αχαΐας. 

 Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

"Τα περισσότερα σχολικά κτήρια (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) της Αχαΐας έχουν κατασκευαστεί πριν αρκετές δεκαετίες, με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες αναφορικά με την ασφάλεια και τη στατική επάρκεια των υποδομών και ιδιαίτερα όσων κατασκευάστηκαν χωρίς αντισεισμικές προδιαγραφές. 

Σημειώνεται ότι ο νομός Αχαΐας αποτελεί περιοχή στην οποία καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητος ο συχνός έλεγχος της στατικής κατάστασης των δημοσίων κτιρίων και πρωτίστως των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης διενέργειας όλων των απαραίτητων αντισεισμικών ελέγχων, με σκοπό τη συντήρηση και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων του νομού. 

Τέλος, οι συγκεκριμένοι αντισεισμικοί έλεγχοι πρέπει να είναι λεπτομερείς και να διενεργηθούν από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντηρήσεων και η ενημέρωσή του με βάση τις νέες αντισεισμικές μελέτες".  

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την άμεση διενέργεια προσεισμικών ελέγχων στα σχολικά κτίρια της Αχαΐας και  β) πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή τους._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις