Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Προβλήθηκε «Το τραγούδι του γκρι περιστεριού» στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Πάτρα: Προβλήθηκε «Το τραγούδι του γκρι ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 78 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Με την προβολή της ταινίας «Το τραγούδι του γκρι περιστεριού» στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022 ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για την συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την αντιφασιστική πάλη του λαού της Πάτρας.

Την βραβευμένη αυτή ταινία, η οποία αποτελεί έναν αντιπολεμικό ύμνο, με «φόντο» μία ασπρόμαυρη αλληγορία και ταυτόχρονα ένα μελοδραματικό κρεσέντο με ποιητικές εικόνες, προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το πρωί της Τετάρτης 5/10 τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ιστορικού Καταφυγίου κάτω από τα Ψηλαλώνια, όπου για μία ακόμα χρονιά λειτουργεί έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού. Την ξενάγηση έκανε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.

Το καταφύγιο αποτελεί και φέτος  πόλο έλξης για το κοινό, το οποίο συναντά την ιστορία της Πάτρας στα χρόνια της κατοχής, της αντίστασης και την απελευθέρωση.

Στο χώρο πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία και σχολεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390-935).

*Το ωράριο λειτουργίας του καταφυγίου κάτω από τα Ψηλαλώνια έχει ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Κυριακή 10:00-13:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture