Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Νικητής του «Σπάρταθλον» και φέτος ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος

Νικητής του «Σπάρταθλον» και φέτος ο Αγρ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια, ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος επανέλαβε τον περσινό του θρίαμβο (χρόνος 21:57:20), κατακτώντας την πρώτη θέση και στο 40ο Σπάρταθλον. Ο 40χρονος αθλητής από το Αγρίνιο κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ 21ώρες και 48 δευτερόλεπτα, που αποτελεί τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέχει ο Γιάννης Κούρος με ρεκόρ 20:25:00 το 1984 και 20:29:04 το 1990.

Εν μέσω αποθεωτικής υποδοχής από πλήθος κόσμου και μεγάλης υποστηρικτικής του ομάδας, ο Ζησιμόπουλος τερμάτισε ακμαίος στη Σπάρτη, αγγίζοντας το άγαλμα του Λεωνίδα, στις 3:45:59 τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αθλητής δεν διένυσε μόνο τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής αλλά και 14 επιπλέον, καθώς ένα λάθος στη σηματοδότηση του αγώνα τον κατηύθυνε 7 χλμ εκτός πορείας. Το γεγονός αυτό δεν τον πτόησε, αντίθετα με ψυχική δύναμη κάλυψε το χαμένο έδαφος και επανήλθε στην καθορισμένη ροή του αγώνα. Στη συνέχεια, με διαρκή αντεπίθεση κατάφερε να πλασαριστεί νωρίς στην πρώτη τετράδα και να υπερσκελίσει τη διαφορά που είχε από τον επικεφαλής της κούρσας, Ιάπωνα Toru Somiya. Ο άθλος αυτός προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports