Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Μπρένταν Φρέιζερ που είναι απίστευτος στο "The Whale" θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα

Ο Μπρένταν Φρέιζερ που είναι απίστευτος ...

Η ταινία "The Whale" αναμένεται όπως λέγεται, να τον φέρει έως τις υποψηφιότητες των ερχόμενων βραβείων Όσκαρ

O 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός Brendan Fraser που πριν περίπου 25 χρόνια το ευρύ κοινό τον έμαθε ως «George of the Jungle» (η απολαυστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Sam Weisman είχε κάνει εισπράξεις 175 εκατ. δολαρίων) και φέτος έχει κάνει το απόλυτο comeback και restart στην καριέρα του που έμοιαζε να έχει δύσει, με τον ρόλο του στο φιλμ «The Whale» σε σκηνοθεσία του πάντα ανατρεπτικού Darren Aronofsky, θα τιμηθεί όπως γράφτηκε σε ξένα σάιτ, με το υψηλού γοήτρου βραβείο American Riviera Award στις 14 Φεβρουαρίου, 2023, στο πλαίσιο του ετήσιου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Santa Barbara.

Ο Fraser όπως εύστοχα γράφει το deadline.com, είναι το φετινό “comeback kid” ειδικά μετά την πρεμιέρα της ταινίας «The Whale» πριν περίπου ένα μήνα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας - Venice όπου ο διάσημος ηθοποιός στο έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, αντέδρασε δακρύζοντας από χαρά και συγκίνηση. Κατόπιν και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Toronto Film Festival, η ταινία έτυχε της ίδιας θερμής υποδοχής ενώ και βραβεύτηκε. Η ταινία έχει προγραμματιστεί για έξοδο στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 9 Δεκεμβρίου 2022, μία περίοδος που θεωρείται ιδανική για φιλμ που έχουν σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν βραβεία Όσκαρ.

“Είμαστε ευτυχείς που θα γιορτάσουμε και θα τιμήσουμε την κινηματογραφική πορεία του Brandon Fraser στο SBIFF. Είναι ένας ηθοποιός και performer που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει πολλή χαρά και απίστευτες κινηματογραφικές αναμνήσεις και τώρα ήρθε η στιγμή να δώσει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του! Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να τον τιμήσουμε!” ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα, Roger Durling.

Επίσης να αναφέρουμε πως ο Fraser παίζει και σε άλλες νέες ταινίες που θα προβληθούν το 2023, όπως το φιλμ, παραγωγή της Legendary Films «Brothers» όπου συμπρωταγωνιστεί με την Glenn Close, τον Josh Brolin και τον Peter DInklage σε σκηνοθεσία Max Barbakow ενώ θα τον δούμε και στο ήδη πολυαναμενόμενο νέο έπος του πολυβραβευμένου Martin Scorsese «Killers of the Flower Moon». Στο «The Whale» υποδύεται έναν απομονωμένο άνδρα, δάσκαλο στο επάγγελμα που ζει με τον κρυφό καημό να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη κόρη του.

*Το βραβείο American Riviera Award έχει απονεμηθεί κατά το παρελθόν σε ηθοποιούς όπως οι Kristen Stewart, Delroy Lindo, Renée Zellweger, Viggo Mortenson, Sam Rockwell, Jeff Bridges, Michael Keaton, Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Robert Redford, Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Annette Bening, Sandra Bullock, Mickey Rourke, Tommy Lee Jones, Forrest Whitaker, Philip Seymour Hoffman, Kevin Bacon και Diane Lane.

Το 38ο Santa Barbara Film Festival θα πραγματοποιηθεί κανονικά χωρίς περιορισμούς, με φυσική παρουσία κοινού και καλλιτεχνών, στις 8 με 18 Φεβρουαρίου 2023.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι από το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η φωτ. είναι από το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight