Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίστροφη μέτρηση για το TEDxPatras 2022! Μάθε τους νέους ομιλητές!

Αντίστροφη μέτρηση για το TEDxPatras 202...

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Αντίστροφη μέτρηση για το TEDxPatras 2022 και τα όσα έχουν σχεδιαστεί  θα υλοποιηθούν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη σκηνή του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.


Τώρα μπορείς να μάθεις τους νέους ομιλητές και τις νέες ομιλήτριες και να κλείσεις τη θέση σου στο φετινό TEDxPatras!

Javier Perez Estrella

Το να είσαι δημιουργικός, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο πρωτοποριακός ψηφιακός καλλιτέχνης Javier Perez, ψηφιακά γνωστός ως cintascotch, συνδυάζει την καθημερινότητα με την απόλυτη δημιουργικότητα.

Τι κάνουμε όταν δεν υπάρχει ίχνος έμπνευσης κι όλα μοιάζουν μπλοκαρισμένα; 

Στις 8 Οκτωβρίου έρχεται από το Εκουαδόρ στο TEDxPatras 2022 για να μας προτείνει τρόπους και εμπειρίες μεταμόρφωσης. Ο κόσμος γύρω, αποτελεί πηγή αστείρευτης έμπνευσης· αρκεί να αφεθούμε και να αντιληφθούμε τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των αντικειμένων και της πραγματικότητας. Στόχος του, να ενθαρρύνει τον καθένα, να (ξανα)βρει, το πηγαίο, δημιουργικό του μυαλό. 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Εκουαδοριανός Javier Pérez Estrella, επίσης, γνωστός ως cintascotch, είναι ένας πρωτοποριακός ψηφιακός καλλιτέχνης που μεταμορφώνει στοιχεία και αντικείμενα της καθημερινότητας με την τεχνική καρέ-καρέ και με δημιουργικές μινιμαλιστικές εικονογραφήσεις, δίνοντας μια νέα διάσταση στην αντίληψη των πραγμάτων.   

Το “Instagram Experiments” έχει καταστήσει τον Javier ως ένα από τους πιο αναγνωρισμένους ψηφιακούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Είναι συνεργάτης του πρακτορείου “Cafeína” που εξειδικεύεται στο ψηφιακό επιχειρηματικό μάρκετινγκ. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διεθνείς εμπορικές εταιρείες όπως Samsung, Santillana, Shutterstock, Volkswagen, και National Geographic.

Του έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα παγκόσμια βραβεία στον χώρο της εικονογράφησης και δημιουργίας αφίσας σε διαγωνισμούς όπως οι IMMA5 Motion 2022, Lux Awards, Pictoline Illustration Biennial 2020 και LAD Awards 2021.

Το σύνθημα του είναι  “Να δημιουργείς κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τις ικανότητές σου!”.

Κρατήστε τώρα τη θέση σας στο 2022.tedxpatras.com.

Olivia Gambelin

Πριν ακόμα οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι γράψουν τις πρώτες τους λέξεις, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την ηθική, ως ένα εργαλείο στην επιδίωξη τους για κατάκτηση μιας καλής ζωής.

Σήμερα, χρησιμοποιούμε αντίστοιχα την ηθική, στην επιδίωξη μας για “καλή τεχνολογία”. Καθώς οι τρέχουσες καινοτόμες πρακτικές στον τεχνολογικό χώρο, δεν ανταποκρίνονται και τόσο στις φιλοδοξίες μας για την πολυπόθητη αλλαγή του κόσμου, πώς μπορούμε να μετασχηματίσουμε την έννοια της  ηθικής στη σύγχρονη ζωή και στην Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η Olivia Gambelin, ανεβαίνει στη σκηνή του TEDxPatras, στις 8 Οκτωβρίου 2022, για να μας αποκαλύψει, το πώς μέσω μιας καινοτομίας που εστιάζει στην ανθρώπινη ευημερία και στις αξίες, μπορούμε τελικά να κατακτήσουμε την έννοια της καλής και ηθικής τεχνολογίας.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια
Η Olivia Gambelin, είναι ηθικολόγος τεχνητής νοημοσύνης, ιδρύτρια του “Ethical Intelligence” και ειδικεύεται στην πρακτική εφαρμογή της ηθικής, στην τεχνολογική καινοτομία.

Με καταγωγή από Silicon Valley, η Olivia ξεκίνησε δουλεύοντας στην ψηφιακή στρατηγική τεχνολογικών νεοσύστατων επιχειρήσεων. Μετά την αποφοίτηση της από το Baylor University με πτυχίο στη φιλοσοφία και την επιχειρηματικότητα, ξεκίνησε το ταξίδι της προς τις Βρυξέλλες, προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο της σαν ερευνητρια του γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων (GDPR) και του απορρήτου δεδομένων. Η εμπειρία της αυτή, την ώθησε να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να αποκτήσει ένα μεταπτυχιακό περί ηθικής στην τεχνητή νοημοσύνη, στο πανεπιστήμιο του Εδινβούργου. Κατά την παραμονή της στη Σκωτία, έγινε συνιδρυτρια το Beneficial AI Society (BAIS) και ολοκλήρωσε τη διατριβή της στην ηθική ευθύνη των αυτόνομων οχημάτων.

Επί του παρόντος, η Olivia εργάζεται ως ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του “Ethical Intelligence”, όπου ηγείται μιας ομάδας 70+ εμπειρογνωμόνων στον τομέα της τεχνολογικής δεοντολογίας. Επιπλέον, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “AI and Ethics” του Springer Nature, συμπρόεδρος της επιτροπής κριτηρίων του δικτύου εμπειρογνωμόνων AI του IEEE και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της ομάδας διακυβέρνησης ηθικής τεχνητής νοημοσύνης (EAIGG).

Κρατήστε τώρα τη θέση σας στο 2022.tedxpatras.com.

Spiros Soulis

Η μάθηση σημαίνει αλλαγή, και κατά συνέπεια μεταμόρφωση. Πώς καλλιεργείται αυτή η αλλαγή και πως τρέφεται η εσωτερική μεταμόρφωση; Πώς αναπτύσσονται οι δεξιότητες μέσα από την εμπειρία και την χρήση τους στην καθημερινότητα ανεξάρτητα από το περιβάλλον εφαρμογής;

Σε ένα κόσμο με πολλά προβλήματα παγκόσμια και προσωπικά, χρειαζόμαστε συγκεκριμένες δεξιότητες για να αντεπεξέλθουμε, να ευημερήσουμε και να αναπτυχθούμε. Αυτές οι δεξιότητες δεν μαθαίνονται, έρχονται μέσα από την εμπειρία. Πώς όμως χτίζουμε τις δεξιότητες της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, της επικοινωνίας, του ψηφιακού αλφαβητισμού, του θάρρους, της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας;

Ο Σπύρος Σούλης, έρχεται στη σκηνή του TEDxPatras 2022, για να μας δώσει όλες τις απαντήσεις, αλλά και να μας προσκαλέσει σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι – μια μεταμόρφωση – που εκτείνεται από τις αίθουσες διδασκαλίας, την ψηφιακή πραγματικότητα και την φύση. Ένα ταξίδι, που έχει αποδειχθεί, πως όταν σχεδιάζουμε μαζί, εξελισσόμαστε, πετυχαίνουμε τους στόχους μας και τελικά αλλάζουμε.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Σπύρος Σούλης μετράει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργασίες με οργανισμούς, για την εξασφάλιση πρόσβασης και ποιοτικής εκπαίδευσης σε διαφορετικές κατηγορίες μαθητευόμενων. Εργάζεται ως καθηγητής και συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος “Καινοτόμος Σχεδιασμός Μάθησης” του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland και εστιάζει στις νέες προσεγγίσεις για τη χρήση του διαδικτύου. Οι ικανότητές του στη διαχείριση έργων τον έχουν βοηθήσει στην οργάνωση και διαχείριση της πιο επιτυχημένης αποστολής στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας – την ανάβαση στο Έβερεστ.

Μεταξύ άλλων, έχει εργασιακή εμπειρία από το Royal Melbourne Institute of Technology, αρχικά ως εκπαιδευτικός, συντονιστής προγραμμάτων Νεολαίας και Κοινοτικών Υπηρεσιών και στον σχεδιασμό ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην συνέχεια ανέλαβε τη διαχείριση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Μαθησιακές Επιστήμες και Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, πτυχίου σε θέματα νεολαίας από το RMIT, διπλώματα στην πρακτική και τη διαχείριση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ένα πιστοποιητικό στην κατάρτιση και την αξιολόγηση και ένα πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών για την Ψυχική Υγεία των Νέων .

Κρατήστε τώρα τη θέση σας στο 2022.tedxpatras.com.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις