Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης από τη Rhyme&Reason

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρα...

Παρουσίαση των ολοκληρωμένων γλωσσικών υπηρεσιών της εταιρείας την Παρασκευή 30/9

Η μεταφραστική εταιρεία Rhyme&Reason Language Services διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, από 18:30-23:00. Η ομάδα της Rhyme&Reason θα υποδεχτεί συνεργάτες, πελάτες και φίλους της εταιρείας στη ΡΙΜΑ στον νέο χώρο της εταιρείας στην οδό Καραϊσκάκη 136, Πάτρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών με στόχο να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και την καίρια σημασία του επαγγέλματος σε διεθνές επίπεδο. Έχοντας διπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης, ο τομέας των μεταφραστικών και γλωσσικών υπηρεσιών αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της επιχειρηματικότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικά το 2021 -με την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του επιχειρείν λόγω της πανδημίας- πέτυχε μια εφάπαξ αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2020, ξεπερνώντας σε τζίρο τα 53 δισ. ευρώ.

Μέσα σε αυτό το διεθνώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον, η Rhyme&Reason ιδρύθηκε το 2005 στην Πάτρα από την Αιμιλία Διαμαντοπούλου, απευθυνόμενη από την αρχή στη διεθνή αγορά και επενδύοντας σε σύγχρονα μεταφραστικά συστήματα και εργαλεία διασφάλισης ποιότητας.

Πλέον, η εταιρεία διατηρεί υποκατάστημα στην Αθήνα και εξειδικεύεται στη διαχείριση μεγάλων μεταφραστικών έργων και στην παροχή όλου του φάσματος της των γλωσσικών υπηρεσιών που περιλαμβάνει ενδεικτικά: μετάφραση, διερμηνεία (απομακρυσμένη και μη), υπότιτλους, διαχείριση και εξόρυξη όρων και συμβουλευτική περί ορολογίας. Εξειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και ορολογιών που περιλαμβάνουν εταιρικά κείμενα, δημόσιους διαγωνισμούς, ευρωπαϊκά κείμενα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιατρική & φαρμακευτική, ιστοσελίδες, οικονομικά έγγραφα, πληροφορική & τηλεπικοινωνίες, συμβάσεις και δίκαιο, τεχνικά κείμενα και εγχειρίδια.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται σε περισσότερους από 100 γλωσσικούς συνδυασμούς, αξιοποιώντας ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματιών μεταφραστών και επιστημόνων που αποτελείται από 17 μόνιμα στελέχη και περίπου 200 εξωτερικούς συνεργάτες.

Χάρη σε αυτό το δυναμικό η Rhyme&Reason έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως οι: UNESCO, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ηγέτιδες εταιρείες όπως οι: Alpha Bank, ΔΕΗ, Think Silicon, Sunlight Battery Systems, Tupperware, Hellenic Cables, Marks & Spencer, Carrefour κ.ά.

Το 2020 από το δυναμικό της Rhyme&Reason γεννήθηκε στην Πάτρα μία spin-out εταιρεία, η RIMA Language_Tech_Culture. Πρόκειται για ένα ψηφιακό hub γλωσσικών υπηρεσιών, που παρέχει λύσεις νέα γενιάς για το παγκοσμιοποιημένο επιχειρείν, όπως λεξικογραφικές βάσεις, διαχείριση γλωσσικών πόρων, έκδοση έντυπων και ηλεκτρονικών θεματικών λεξικών και άλλες υπηρεσίες ψηφιακής τοπικοποίησης.


Στον χώρο της RIMA, στην οδό Καραϊσκάκη 136, τα στελέχη των δύο εταιρειών θα μας περιμένουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 6.30 μ.μ. για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των υπηρεσιών τους.


Περισσότερες πληροφορίες: www.reason.gr και στη σελίδα της εταιρείας στο LInkedin.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture