Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι όμως! Υπάρχουν φοιτητές που επιμένουν να μένουν  στο Αίγιο αν και –πλέον- σπουδάζουν Πάτρα

Κι όμως! Υπάρχουν φοιτητές που επιμένουν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Κι όμως! Παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει μεταφερθεί από το Αίγιο στην Πάτρα, υπάρχουν φοιτητές- και είναι πάρα πολλοί- οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν τόπο διαμονής το Αίγιο.

Οι περισσότεροι  από αυτούς έχουν επιλέξει να παραμείνουν στο Αίγιο καθώς ο οικονομικός τους προγραμματισμός είχε γίνει με τα δεδομένα της συγκεκριμένης πόλης. Το πιο σημαντικό μάλιστα κίνητρο για την παραμονή τους τόσα χιλιόμετρα μακριά, είναι το γεγονός ότι τα ενοίκια στο Αίγιο είναι πιο προσιτά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Αξιοποίησης –Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας –Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών που συνεχίζει να διαμένει στο Αίγιο παρά το γεγονός ότι η σχολή μεταφέρθηκε στην Πάτρα. Είμαστε στη διαδικασία καταγραφής τους έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους εξασφαλίσουμε κάποιες παροχές για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την απόφασή τους. Μεταξύ αυτών είναι και η μετακίνηση με υπεραστικό λεωφορείο με εισιτήριο στη μισή τιμή.

Πρόκειται κατά βάση για παιδιά που βρίσκονται στο τέταρτο έτος, εργάζονται παράλληλα εδώ, έχουν φτιάξει μία καθημερινότητα στο Αίγιο και το έχουν αγαπήσει. Στην πόλη έχουν επιλέξει να μείνουν και πολλά παιδιά που βρίσκονται στο τρίτο έτος.

Το ότι διατηρείται μία φοιτητική κοινότητα στο Αίγιο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, τον κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο και κατ’ εξαίρεση ζητήθηκε και πάρθηκε η απόφαση να υπάρχει έκπτωση 50% στο εισιτήριο των φοιτητών που κάνουν αυτό το δρομολόγιο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΚΤΕΛ αυτή η έκπτωση γίνεται για δρομολόγια από και προς τον τόπο καταγωγής του φοιτητή.

Η φοιτητική στέγη στο Αίγιο κοστίζει λιγότερο από αυτή της Πάτρας, τα ενοίκια είναι χαμηλότερα. Επιπλέον σε περίπτωση που  ο φοιτητής μένει στο κέντρο της Πάτρας επιβαρύνεται με εισιτήριο αστικού λεωφορείου για φτάσει μέχρι το πανεπιστήμιο».

Να σημειώσουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής της μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ενώ η εκδίκαση της κύριας αίτησης θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις