Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

261.000 άνδρες έχουν φύγει από τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση Πούτιν για την επιστράτευση

261.000 άνδρες έχουν φύγει από τη Ρωσία ...

Τα στοιχεία έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας (FSB) σε πρόσωπο της διοπικητικής ομάδας του Πούτιν

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) έκαναν γνωστό πως 261.000 άνδρες εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την ανακοίνωση της «μερικής επιστράτευσης» από τον Βλαντιμίρ Πούτιν την προηγούμενη εβδομάδα.

Την πληροφορία αυτή φέρεται να έδωσε πηγή της διοικητικής ομάδας του Πούτιν στην εφημερίδα Novaya Gazeta, η οποία ανέφερε πως «οι τελευταίες πληροφορίες από την FSB, κάνουν λόγο για έναν αριθμό 261.000 ανδρών που εγκατέλειψαν τη Ρωσία από την Τετάρτη έως το βράδυ του Σαββάτου».

Στη διοίκηση του προέδρου Πούτιν, οι συζητήσεις για το κλείσιμο των ρωσικών συνόρων για τους επιλέξιμους άνδρες να στρατολογηθούν, ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να λαμβάνουν στοιχεία για τον αριθμό των ανδρών που ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

«Το κλίμα στην προεδρική διοίκηση είναι τέτοιο που οι δυνάμεις ασφαλείας και το υπουργείο Άμυνας θα μπορέσουν να πείσουν τον Πούτιν να κλείσει τα σύνορα πριν να είναι πολύ αργά», δήλωσε υπάλληλος της προεδρικής διοίκησης.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, ανέφεραν ότι οι ρωσικές αρχές πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα για τους άνδρες που βρίσκονται σε ηλικία στράτευσης μετά την ολοκλήρωση των ψευδοδημοψηφισμάτων για την προσάρτηση των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.


Την Κυριακή, έγιναν επίσης γνωστές περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι εμπίπτουν στα κριτήρια της «μερικής επιστράτευσης« και προσπαθούν να φύγουν από τη Ρωσία, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα από τα σύνορα, σύμφωνα με τα οποία τους απαγορεύεται η έξοδος με απόφαση του στρατιωτικού επιτρόπου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις