Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Το Πλήρωμα 94 έβαλε πλώρη για Καστελόριζο- Θα συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Γρίφων

Πάτρα: Το Πλήρωμα 94 έβαλε πλώρη για Κασ...

Δείτε το ντοκιμαντέρ με την περσινή συμμετοχή

Από την Πάτρα ως το Καστελόριζο ταξιδεύουν 23 άτομα από το Πλήρωμα 94 προκειμένου να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Γρίφων.

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, ένα μακρύ ταξίδι και για μία μεγάλη αποστολή.

Πιο συγκεκριμένα για το φετινό «Φεστιβάλ Γρίφων» το «Πλήρωμα 94» θα «αναστήσει» και θα φέρει στο Καστελλόριζο κάποιες δημοφιλείς προσωπικότητες της ανθρωπότητας, οι οποίες θα εμφανιστούν με τη μορφή φαντασμάτων, λίγο πριν νυχτώσει το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι πλοήγησης θα πρέπει να εντοπίσουν τα φαντάσματα και -λύνοντας τους γρίφους που θα κουβαλούν- να αναγνωρίσουν τις προσωπικότητες. Η δοκιμασία δεν τελειώνει εκεί, δεν πρόκειται όμως να σας πούμε πώς ολοκληρώνεται. Φροντίστε απλώς να είστε εκεί και να ακολουθήστε τις οδηγίες.

Η πολυμελής ομάδα από την Πάτρα θα φέρει, εξάλλου, στο νησί -μαζί με την τρέλα και το κέφι της- και μια σειρά από άλλες διασκεδαστικές διαδικασίες, προκειμένου, μικροί και μεγάλοι, να απασχοληθούν, να παιδευτούν, να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν. Το παιχνίδι δεν θα έχει τέλος, φέτος. Ειδικά κατά την Τελετή Έναρξης και την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, οι Πατρινοί με τα ομοιόμορφα μπλουζάκια έχουν πολλά να κάνουν, να δείξουν και να ζητήσουν από μεμονωμένους συμμετέχοντες και από ολιγομελείς ομάδες.

Να σημειώσουμε ότι τον Οκτώβριο το Φεστιβάλ θα έρθει και στην Πάτρα (21-23/10/22, στα Παλαιά Σφαγεία).

 

Δείτε όσα έγιναν στο Φεστιβάλ Γρίφων τον Σεπτέμβριο του 2021

Το «Πλήρωμα 94»

Το «Πλήρωμα 94» έχει καρναβαλικές καταβολές. Συμμετέχει στις φάσεις του Κρυμμένου Θησαυρού του Πατρινού Καρναβαλιού, κατεξοχήν παιγνιδιού πλοήγησης, ανελλιπώς, από το 1988 με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Αριθμεί περίπου 3.000 μέλη διαχρονικά, είναι δε η πρώτη καρναβαλική ομάδα που διοργάνωσε τον Κρυμμένο Θησαυρό στο Πατρινό Καρναβάλι (2011) και το πρώτο πλήρωμα που μετασχηματίστηκε σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (2007).

Η δράση της Α.Μ.Κ.Ε. «Πλήρωμα 94» είχε εξ αρχής σκοπούς ευρύτερα πολιτιστικούς και στόχευε στο να ξεπεραστούν τα χρονικά όρια του Πατρινού Καρναβαλιού και τα γεωγραφικά όρια της Πάτρας και της Αχαΐας. Οι δράσεις απλώνονται σε ολόκληρο τον χρόνο, ενώ τα εκτός Αχαΐας ταξίδια είναι πλέον συχνά. Τον Φεβρουάριο του 2013 το «Πλήρωμα 94» ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, στο Καρναβάλι του Saviano της Ιταλίας. Ακολούθησαν κι άλλες αποστολές σε Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Οι τρεις κύριοι πυλώνες της δραστηριότητας του «94» είναι τα Παιχνίδια Πλοήγησης, τα «Καρναβαλοτάξιδα» και οι Εκδηλώσεις Μνήμης. Παράλληλα -μόνο του ή συνεργαζόμενο με άλλους φορείς- το «Πλήρωμα 94» συμμετέχει και σε ποικιλία άλλων δράσεων, όπως συνέδρια, ημερίδες, τηλεοπτικά γυρίσματα, τραγούδια, παραγωγές, ντοκιμαντέρ, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Γρίφων

Το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων, πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο τον περασμένο Σεπτέμβριο με απρόσμενη επιτυχία. Υπήρξε ένα γεγονός εθνικής σημασίας, μια  εθελοντική πρωτοβουλία, μια διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κυρίως μια μεγάλη γιορτή επιστήμης και  προσφοράς νέας γνώσης στο κοινό του νησιού, κάθε ηλικίας και γνωστικού επιπέδου. 

Πενήντα και πλέον επιστήμονες/ερευνητές από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας, και γνωστοί καλλιτέχνες συμμερίστηκαν το όνειρο του ιδρυτή του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης, Πανταζή Χούλη,  που ενσαρκώθηκε στην ιδέα της Ελένης Γραμματικοπούλου, γνωστής για την μακρά εμπειρία της στον χώρο της επικοινωνίας της Επιστήμης,  και  με ενθουσιασμό πήραν μέρος στις 3ήμερες εκδηλώσεις του 1ου  Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου.

Μέσα από σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων, δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων με κύρια θεματική τους γρίφους το ΦΓ έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές από το νησί, αλλά και από τη Ρόδο και στους ενήλικες ντόπιους και επισκέπτες να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν,  να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία!

Το Καστελλόριζο έχει μακρά παράδοση στους γρίφους και δεν είναι τυχαίο που από το ακριτικό μας νησί κατάγονται οι δύο μοναδικοί Έλληνες γριφολόγοι, ο Πανταζής Χούλης και ο Μιχάλης Τούλουζας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα, ενεργά, στο  International Puzzle Party , ενώ το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης (το μοναδικό στην Ελλάδα και από τα λίγα παγκοσμίως), το oποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, έχει κηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Τέχνης  STARTS (Science+Technology+ARTS).

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Γρίφων συνεχίστηκε με τη μορφή Εργαστηρίων Γρίφων που διεξήχθησαν εβδομαδιαία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου γονείς και παιδιά αντάλλαξαν και μοιράστηκαν γνώση μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Το όραμα μας είναι να εμπνεύσουμε μικρούς και μεγάλους, να τους εκθέσουμε σε ελκυστικές εφαρμογές και μηχανισμούς, και να μετατρέψουμε το Καστελλόριζο σε ένα παγκόσμιο κέντρο δημιουργίας ποιοτικών και καινοτόμων γρίφων.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture