Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι ευχαριστίες της Στέγης Γραμμάτων "Κωστής Παλαμάς"

Πάτρα: Οι ευχαριστίες της Στέγης Γραμμάτ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς εκφράζει την ικανοποίησή της για το αμέριστο ενδιαφέρον των συμπολιτών, σχετικά με την Οικία Κωστή Παλαμά, την εμφάνισή της και τις δράσεις που διεξάγονται σε αυτήν.

"Η πόλη μας, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια μπορεί να υπερηφανεύεται για την διάσωση και αξιοποίηση της Οικίας, μεριμνά για την εικόνα της με την έκφραση σεβασμού στην ιερότητα του χώρου.

Όλα αυτά τα χρόνια, το κτίριο της οδού Κορίνθου και οι δράσεις της Στέγης Γραμμάτων, στηρίζονται στην διαρκή καθημερινή φροντίδα και αγάπη του Αθανάσιου Στεφανόπουλου. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, η συντήρηση και η λειτουργία του χώρου αλλά και ο εμπλουτισμός του με αγορές νέων στοιχείων (συλλογή βιβλιοθήκης γλωσσολογίας, σπάνιες εκδόσεις Ελλήνων Λογοτεχνών, έργα γλυπτικής κ.α.) πραγματώνονται με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη, χωρίς την επιβάρυνση οποιουδήποτε άλλου φορέα ή προσώπου από την πόλη μας.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε φροντίδα για την προστασία του κτιρίου από τυχόν «εικαστικές ασχήμιες», τόσο με την εφαρμογή antigrafity βαφής που καθιστά εύκολη την απομάκρυνση τους, όσο και με την άμεση επέμβαση συνεργείου για τον καθαρισμό. Θεωρούμε απόλυτα ορθή και είναι ο κανόνας για εμάς, η άποψη ότι αν αφήσεις τα σημάδια της φθοράς να παραμείνουν, αυτή θα γενικευτεί. Άλλωστε το τελευταίο το ζούμε καθημερινά σε πλήθος δημόσιων χώρων στην πόλη. Σας ευχαριστούμε λοιπόν όλους όσους έχετε στραμμένη την προσοχή σας στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ποιητής. Τόσο στην πρόσοψη, όσο και στο εσωτερικό του" αναφέρει η ανακοίνωση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις