Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται η συλλογή διηγημάτων του Λευτέρη Τσιρώνη, «Τρίτη Ανάσταση»

Πάτρα: Παρουσιάζεται η συλλογή διηγημάτω...

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8.30 το βράδυ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο - Ο κ. Τσιρώνης διετέλεσε Προϊστάμενος του Υποθηκοφυλακείου Πατρών

Η νέα συλλογή διηγημάτων του Λευτέρη Τσιρώνη με τίτλο «Τρίτη Ανάσταση» πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, αυτή την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, στην άνω πόλη.

Μαζί με τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος και ποιήτρια Νικολέττα Κατσιδήμα Λάγιου, ο νομικός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίνος Σκανδάμης και ο φιλόλογος, PhD(c) και Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών Αλέξανδρος Χάιδας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αθανασία Σταμοπούλου ενώ θα συμμετάσχει το χορωδιακό σύνολο «Τα τραγούδια της παρέας» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Τέσσερα χρόνια μετά το προηγούμενο βιβλίο του, ο Λευτέρης Τσιρώνης ξαναγυρίζει στην Ήπειρο για μια νέα περιπλάνηση μέσα από αληθινές ιστορίες που καθρεφτίζουν μια χώρα που μισό αιώνα μετά εξακολουθεί να μας καθορίζει, όσο ξένη κι αν μοιάζει πια.

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών και του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

*Ο Λευτέρης Τσιρώνης έχει γεννηθεί στην Άρτα και κατάγεται από τη Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. Εργάστηκε ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πατρών και για 32 συναπτά έτη —από το 1989 έως το 2021— ήταν Προϊστάμενος του Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πατρών. Μέχρι το 2022 ήταν προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας.

Το 1995 εξέδωσε τη μονογραφία του «Περί Μεταγραφής», με νομικό αντικείμενο. Το διήγημα «Η Τρίτη Ανάσταση» απέσπασε τον Α' Έπαινο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στον ΛΕ΄ Λογοτεχνικό διαγωνισμό του 2018. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στους ετήσιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της (2016 έως 2019).

Έχει αρθρογραφήσει για πολλά χρόνια στο περιοδικό «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ενώ το 2019 απέσπασε το Γ΄ Βραβείο στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού Κυπρίων Ελλάδας για το διήγημά του με τίτλο «Ο Ταχυδρόμος με την τρομπέτα».

Η «Τρίτη Ανάσταση» είναι η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του που κυκλοφορεί από το «Δόντι», μετά το βιβλίο «Το ξύρισμα της Κυριακής» (2018).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture