Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλική φρεγάτα που περιπολεί στην Αδριατική και παρακολουθεί Ρωσικά πλοία, έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Ιταλική φρεγάτα που περιπολεί στην Αδρια...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Επικίνδυνες κινήσεις στρατιωτικής υπεροχής, μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Αδριατική

Τουλάχιστον 3 ΝΑΤΟικα πολεμικά πλοία με σημαία Ιταλίας παρακολουθούν από τα τέλη Ιουλίου τις κινήσεις ρωσικών πλοίων στην Αδριατική και το Ιόνιο. Στα ανοιχτά της Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων, μια ανάσα από τα δυτικά όρια της Ελλάδας» έλαβαν χώρα ορισμένες πολύ ανησυχητικές ναυτικές επιχειρήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Με λίγα λόγια, παραλίγο να έλθουν αντιμέτωπα το γιγαντιαίο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» και ισχυρή αρμάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων.

Ένα από τα ιταλικά πολεμικά πλοία που συμμετέχει στην επιτήρηση της Αδριατικής και των κινήσεων των ρωσικών πλοίων, έδεσε την Πέμπτη στο λιμάνι της Πάτρας, προφανώς για ανεφοδιασμό. Πρόκειται για την φρεγάτα Ν. LIBECCIO που μαζί με τα ιταλικά πολεμικά πλοία BERGAMINI και MARCEGLIA κινούνται στην Αδριατική και το Ιόνιο.

Το ΝΑΤΟ δείχνει να θεωρεί περίπου ως «νατοϊκή επικράτεια» το Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική αυτήν ειδικά την περίοδο. Από την άλλη πλευρά το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό στρατόπεδο αμφισβητεί και προσπαθεί να παρεμποδίσει και να υπονομεύσει την απόλυτη κυριαρχία και την εκτεταμένη στρατηγική «τοποθέτηση» του ΝΑΤΟ σ’ αυτή τη θαλάσσια περιοχή, τουλάχιστον στις τρέχουσες συνθήκες.

Αμφότερα τα αντίπαλα μέρη, όπως εκτιμούν επίσημοι ιταλικοί κύκλοι σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στην Ιταλία, έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της Αδριατικής και του Ιονίου στις στρατηγικές τους επιδιώξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις