Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστολή από το σωματείο εργαζομένων στην Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για την λειτουργία του ΤΕΠ

Πάτρα: Επιστολή από το σωματείο εργαζομέ...

Δύο μήνες μετά από το θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου & ακόμη η Διοίκηση δεν έχει προχωρήσει στη διαδικασία τοποθέτησης εφημερεύοντος γιατρού στο ΤΕΠ

Επιστολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας διαβίβασε το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου με πρόεδρο τον Μιχάλη Στελλάτο, «Ο Ιπποκράτης», σχετικά με την λειτουργία του ΤΕΠ – Τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Ο στόχος της επιστολής είναι να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την λειτουργία του ΤΕΠ, έτσι ώστε  να διασφαλίσουμε να μην έχουμε στο μέλλον κάποιο θλιβερό γεγονός, ανάλογο με αυτό που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο μας στις 13.7.2022, τόνισε ο κ. Στελλάτος.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Πολλάκις το Σωματείο μας, έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για λειτουργικές διαδικασίες διαχείρισης κάποιων πρωτοκόλλων, έτσι ώστε να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις για τους  ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Δύο μήνες μετά από το θλιβερό γεγονός, που έλαβε χώρα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας και ακόμη η Διοίκηση, δεν έχει προχωρήσει στη διαδικασία τοποθέτησης εφημερεύοντος γιατρού στο ΤΕΠ.

Μια διαδικασία που θα προσφέρει ασφάλεια στον ασθενή και στον εργαζόμενο.

Είναι αδιανόητο, Νοσηλευτικό τμήμα Νοσοκομείου να μην είναι στελεχωμένο με γιατρό, την στιγμή μάλιστα, που και η επίσημη θέση του Υπουργείου είναι ότι μπορεί να δεχτεί κάποιο επείγον περιστατικό σε μη εφημερία.

 H ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση την γενική εφημερία του Νοσοκομείου. (Η γενική εφημερία απαιτεί έναν ολόκληρο μηχανισμό).

Να τονίσουμε ότι η λειτουργική δομή των ΤΕΠ έχει αλλάξει και λειτουργούν ως ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, μια αλλαγή που επιβάλλει την λειτουργία τους, σε διαφορετική βάση απ’ αυτή που συνέχισε να λειτουργεί και κατά την ημέρα του θλιβερού συμβάντος.

Το πρόσφατο συμβάν θα πρέπει όλους να μας οδηγήσει και προβληματίσει,  προς την διερεύνηση προτάσεων, για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας μας, έτσι ώστε να μην μπορεί να επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα.    

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι η ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ συνδέεται με οικονομικούς λόγους(είναι κόστος μια εφημερία; εξαρτάται με το πόσα περιστατικά θα εξετάσει σε μη εφημερία ο γιατρός;). Αν είναι αυτός ο λόγος θα πρέπει να απαντηθεί, πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ μια Ανθρώπινη ζωή!!!

Παραλείψεις, Αστοχίες πρέπει να διορθώνονται και όχι να επικαιροποιούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις