Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΘ 2022: Αυτά είναι τα μέτρα Μητσοτάκη για φθηνότερα σπίτια και ενοίκια -1,8 δισ. ευρώ για 100.000 ωφελουμένους

ΔΕΘ 2022: Αυτά είναι τα μέτρα Μητσοτάκη ...

Ολα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και ένα πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής.

«Αντιμετωπίζουμε ένα κρίσιμο πρόβλημα της εποχής: τη στέγαση, ιδίως των νέων. Δρομολογούμε ένα πρόγραμμα 1,8 δισ. ευρώ, που θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους, ώστε να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

1. Εκτός από την αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης, ξεκινά αμέσως η ανέγερση 8.150 θέσεων σε σύγχρονες φοιτητικές εστίες στα πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής. Οι χώροι έχουν ήδη χωροθετηθεί.

2. Φτιάχνεται ένα ειδικό πρόγραμμα στεγαστικών δανείων ύψους 500.000.000 ευρώ. Σκοπός να εξασφαλίσουμε μηδενικό επιτόκιο για αγορά πρώτης κατοικίας. Θα αφορά 10.000 νέους έως 39 ετών.


3. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την ανακαίνιση. Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα Εξοικονομώ και Ανακαινίζω.

Θα δοθεί κρατική ενίσχυση έως 10.000 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων, με την υποχρέωση να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

4. Πρόγραμμα Κοινωνικής Αντιπαραχής για δημόσια ακίνητα

Το κράτος προσφέρει αδρανή ακίνητά του σε κατασκευαστές και εκείνοι, με δικά του έξοδα θα χτίζουν σύγχρονες κατοικίες. Οι μισές θα ενοικιάζονται με χαμηλά ποσά σε νέους μισθωτές. Οι υπόλοιποι χώροι θα αξιοποιούνται εμπορικά από τους ιδιώτες.


5. Πρόγραμμα Εξοικονομώ και Ανακαινίζω για 20.000 νέους. Θα δοθεί ενίσχυση έως 20.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση. Ενίσχχυση έως 3.000 ευρώ για ανακαίνιση και χαμηλότοκα δάνει έως 7.000 ευρώ για ανακαίνιση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις