Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η νεκροψία στην 2χρονη Διονυσία - ΕΔΕ από το Καραμανδάνειο μετά τις καταγγελίες για καθυστέρηση

Πάτρα: Σήμερα η νεκροψία στην 2χρονη Διο...

Στη δικαιοσύνη οι γονείς μετά το θάνατο του παιδιού

Απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση, τη νεκροψία που θα γίνει σήμερα και τη διενέργεια των ιστολογικών εξετάσεων, οι οποιες απαιτούν χρόνο, περιμένει η οικογένεια της 2χρονης Διονυσίας από την Αγία Τριάδα της Πάτρας που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μέσα σε λίγες ώρες και έφυγε μερικά 24ωρα μετά από τη ζωή.

η σορός του παιδιού, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή ενώ θα ληφθούν και δείγματα για τη διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων όμως απαιτούν χρόνο.

Οι γονείς, αποφασισμένοι να ψάξουν την υπόθεση και να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω απο τις οποίες ξεψύχησε το κοριτσάκι, κατέθεσαν μέσω της δικηγόρου τους κυρίας Γιάννας Παναγοπούλου, μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Καταθέσαμε σήμερα μήνυση κατά παντός αγνώστου υπευθύνου για λογαριασμό της οικογένειας της ατυχής ανήλικης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου της. Οι γονείς κατήγγειλαν ότι υπήρξε καθυστέρηση στη διασωλήνωση του κοριτσιού, εγκληματικά λάθη και παραλείψεις με αποτελεσμα να οδηγηθούμε αιτιωδώς στο θάνατό της. Περιμένουμε αύριο τη νεκροψία ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα της αιτίας θανάτου του παιδιού» ανέφερε σε δηλώσεις της η κυρία Παναγοπούλου.

Εντολή για πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών στο Καραμανδάνειο

 Τη διενέργεια Ένορκης ∆ιοικητικής Εξέτασης διέταξε χθες ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών Παύλος Αθανασόπουλος για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 2χρονου παιδιού προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη και εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες σε ερ γαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αφορμή προκάλεσαν οι καταγγελίες που είδαν το φως για καθυστέρηση διασωλήνωσης του δίχρονου κοριτσιού με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Γνώμη",  ο διοικητής του Καραμανδανείου από την πρώτη στιγμή ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις για το περιστατικό από τους διευθυντές της Παιδιατρικής Κλινικής και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, που επελήφθησαν άμεσα.

Κύκλοι του Νοσοκομείου αναφέρουν  πως το δίχρονο κοριτσάκι εισήχθη ως εμπύρετο περιστατικό και ως επιβεβαιωμένο θετικό στον Covid καθώς τρεις μέρες πριν είχε συμπτώματα. Την περασμένη Πέμπτη φέρεται να έκανε σπασμούς από τον υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Καραμανδάνειο όπου υπεβλήθη σε τεστ, επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικό κρούσμα και εισήχθη για νοσηλεία σε θάλαμο Covid. Μέχρι αργά το απόγευμα, όπως φέ ρεται να αναφέρουν οι γιατροί, αιφνίδια το παιδί άρχισε σταδιακά να καταγράφει μείωση του επιπέδου συνείδησης. Οι παιδίατροι κάλεσαν τον αναισθησιολόγο ετοιμότητας, ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του νοσοκομείου έφθασε σε εύλογο χρονικό διάστημα, είδε το παιδί, το οποίο σταδιακά εμφάνιζε σημάδια επιδείνωσης και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Ενσυνεχεία, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της μικρούλας στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, όπου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Ιατρικές πηγές από το Καραμανδάνειο αναφέρουν πως ο αναισθησιολόγος που επελήφθη για το περιστατικό έχει μεγάλη εμπειρία στη διασωλήνωση των μικρών παιδιών και εκτιμούν πως δεν υπήρξε ευθύνη για το θλιβερό συμβάν από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος και της τραγικής απώλειας ενός δίχρονου παιδιού η διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε Ε∆Ε, στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιστατικό προκειμένου να γίνει πλήρης διαλεύκανση και να δοθούν οι απαντήσεις που αναμένει πρωτίστως η οικογένεια αλλά και όλη η τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις