Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους 9 αγνοούμενους κωπηλάτες Sup-ΒΙΝΤΕΟ

Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους 9 αγνο...

Είχαν βγει στα ανοιχτά με τις σανίδες

ΝΕΟΤΕΡΟ: Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κεφαλονιά το Σάββατο, όταν εννέα Ρουμάνοι κωπηλάτες παρασύρθηκαν από τους ανέμους και τα ρεύματα ενώ έκαναν όρθιες κωπηλατικές σανίδες (sup).

Ο ένας εκ των τουριστών που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκε νεκρός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του επήλθε από εισρόφηση νερού, καθώς είχε καταναλώσει τροφή.

Οι νεαροί Ρουμάνοι -άνδρες και γυναίκες- ξεκίνησαν να κάνουν sup από την Πεσάδα.

 Ωστόσο λόγω των ανέμων που έφταναν τα 5 μποφόρ ένταση και των ρευμάτων παρασύρθηκαν αρκετά μακριά.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι περισυνελέγησαν από το Τραπεζάκι μέχρι και το Λουρδά, αρκετά μίλια (7-8), από την Πεσάδα.

Οι υπόλοιποι οκτώ Ρουμάνοι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, συμμετείχαν εκτός από το Λιμενικό, ιδιώτες και παραπλέοντα σκάφη.

Ο κος Μιχάλης είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αλιευτικών σκαφών που έσπευσε για να εντοπίσει τους 9 κωπηλάτες SUP.  Το αλιευτικό «Μιχάλης» είναι το πρώτο που έφτασε στο σημείο και βρήκε τους πέντε από τους 9 συνολικά κωπηλάτες SUP. Ο ο κος Μιχάλης, μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τις στιγμές αγωνίας από την ώρα που το λιμενικό τον ειδοποίησε μέχρι να τους βρει.

«Με πήρε τηλέφωνο το λιμενικό και μου είπε ότι έχει γίνει αυτό το συμβάν και μου είπαν να ψάξω για πέντε άτομα. Μετά με πήρε ο θάλαμος επιχειρήσεων και μου έδωσαν το στίγμα περίπου πού είναι. Πήγα εκεί κοντά και βρήκα τους 5 σε μία παραλία που δεν έχει πρόσβαση από δρόμο. Είχαν βγει εκεί έξω. Τελικά όμως δεν τους παρέλαβα, δεν μπορούσα εγώ με το σκάφος μου να πλησιάσω στην παραλία γιατί είχε πάρα πολύ κύμα και αέρα 7 μποφόρ.

Λίγο αργότερα έφτασε και το πλωτό του λιμενικού και μετά και ένα φουσκωτό που εκείνο μπορούσε να πάει κοντά, εγώ δεν μπορούσα. Οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν ήδη εντοπιστεί αλλού, είχαν βγει στην παραλία Λουρδάς και ο ένας μάλλον δεν ήταν καλά».  

Φανερά φορτισμένος μας εξηγεί ότι «είναι πολύ επικίνδυνο είχε πολύ αέρα, με 5 μποφόρ τους αφήνουν να φεύγουν με τις σανίδες, είναι πάρα πολύς αέρας. Είμαι ταραγμένος, είμαι 37 χρόνια στην θάλασσα, το πρωί μπορεί να είναι 4 μποφόρ ο άνεμος και τώρα να είναι 7. Έχω ολόκληρο καϊκι 15 μέτρα και ‘’ταλαιπωριέται’’ με τέτοιον αέρα».

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αγωνία επικράτησε στην Κεφαλονιά για εννέα κωπηλάτες που έκαναν sup στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού.

Πρόκειται για εννέα Ρουμάνους, οι οποίοι πήραν τις όρθιες σανίδες, παρά τον ισχυρό κυματισμό, για να κάνουν εξερεύνηση στις ακτές.

Τελικά, αισθάνθηκαν ότι κινδύνευαν και κάλεσαν βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιωτικά σκάφη και ένα πλοίο που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και οι εννέα, διασκορπισμένοι σε μεγάλη έκταση στις παραλίες από Πεσσάδα έως Κορώνι.

Δείτε στο βίντεο την κατάσταση που επικρατεί στην θαλάσσια περιοχή, όπου κινδύνευσαν οι κωπηλάτες:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις