Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Καραθανασόπουλος: Συμφωνία ΚΚΕ σε εξεταστική για παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοσιογράφων

Ν. Καραθανασόπουλος: Συμφωνία ΚΚΕ σε εξε...

Βουλή

Την «κορυφή του παγόβουνου» αποτελούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τοποθετούμενος στη Βουλή επί της σχετικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, η συζήτηση γίνεται με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά υπάρχουν μια σειρά άλλες υποθέσεις, όπως οι αλλεπάλληλες συνακροάσεις-υποκλοπές από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2022 στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισήμανε, για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ «σφύριζαν αδιάφορα», ενώ από την ΑΔΑΕ αρνούνταν να απαντήσουν, με την έρευνα να συνεχίζεται από την εισαγγελία χάρη στην επιμονή του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη η Εξεταστική Επιτροπή να περιλαμβάνει συγκεκριμένα αυτά τα γεγονότα και όσα άλλα προκύψουν κατά την εξέταση. Γι' αυτό το ΚΚΕ στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ η χρονική διεύρυνση που προτείνει η ΝΔ, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε μάλιστα τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να δεσμευτούν ότι οι εργασίες θα ασχοληθούν με συγκεκριμένα περιστατικά.

Σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις σοβαρές ευθύνες, ενώ η υποκριτική συγγνώμη πρωθυπουργού δείχνει ότι υπερασπίζεται το αντιδραστικό πλαίσιο που λέει ότι δυνάμει, όλοι μπορούν να παρακολουθούνται.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρα πυρά» την κριτική των άλλων κομμάτων, καθώς αυτή αφήνει «εκτός κάδρου» το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, που έχει ενσωματώσει, όπως είπε, ευρωενωσιακές οδηγίες, που διασφαλίζουν μαζική προληπτική παρακολούθηση, διευκόλυνση άρσης απορρήτου, διευκολύνουν εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών, διευκολύνουν στην πλατιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για οδηγίες που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει στην προκρούστεια κλίνη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις