Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί

Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκα...

Η δευτερολογία του για τις παρακολουθήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε για το πόσους βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί. Πότε ενημερωθήκατε ότι ήταν σε νόμιμη επισύνδεση ο κ. Ανδρουλάκης; Αν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας ο κ. Γεραπετρίτης δεν μίλησε στην επιτροπή αλλά έκανε τον ψόφιο κοριό. Δεν μου απάντησε: γνώριζε ή δεν γνώριζε; 

Αναρωτήθηκε επίσης «συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περιπτώσεις κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου; Και μας κουνάτε το δάχτυλο και μιλάτε για κυβίστηση; Η ομιλία σας δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα. Δεν είναι ασφαλείς κανείς μας όταν λέτε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Ενόσω διεξάγεται αυτή η συζήτηση παρενέβη εκ νέου ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και κατέθεσε τη νομική του άποψη. Κι επειδή με ρωτήσατε σας απαντώ ότι με αυτή τη νομική άποψη συμφωνεί κάθε δημοκρατικός πολίτης. Ότι πρέπει να υπάρχει εξαίρεση και απαγορεύει να έχει την δυνατότητα η υπηρεσία παρά μονάχα με την υπογραφή εισαγγελέα να έχετε την δυνατότητα γνώσης των επικοινωνιών του. Και στην Χρυσή Αυγή υπήρξε στην δικογραφία καμία επισύνδεση και δεν το γνωρίζαμε; Όχι δεν υπήρξε ουδέποτε επίσημη επισύνδεση σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο μόνος που το τολμήσατε είστε εσείς».

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό προβλέψιμο και τόνισε ότι στις παρεμβάσεις που έκανε με τοξικότητα αναφέρθηκε στα τρολ του διαδικτύου. «Αναφερθήκατε σε Πανούση, Βαρουφάκη, Βαλαβάνη. Όλοι έκαναν δήλωση και είπαν ότι δεν τους παρακολουθούσαν. Όλα αυτά δείχνουν τον πανικό σας. Είστε σε πανικό και δεν το κρύβετε. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Αν έχετε σοβαρή καταγγελία για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση να την πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θα είχε έστω και ένα στοιχείο ο κ. Μητσοτάκης που ενοχοποιεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα το είχε δημοσιοποιήσει;»

Ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί. 

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο γόνοι αριστοκρατίας και ιδιοκτησίας. δεν αντιμετωπίζουν όλοι σε αυτή την αίθουσα το κράτος ως λάφυρο και τους πολίτες ως παθητικούς δέκτες αδικίας και προπαγάνδας», τόνισε ακόμα.

«Εγώ δεν πήρα υπό την ευθύνη μου την ΕΥΠ αλλά δεν θα κάνω τον ανήξερο. Ότι δεν γνωρίζατε ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ποιος σας είπε να τα πείτε αυτά; Ποια συνταγματική αρχή λέει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να γνωρίζει ο πρωθυπουργός; Επί των ημερών μας ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ και ούτε θα υπήρχε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και ένας δημοσιογράφος που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Δεν θα προέβαινα ποτέ σε τέτοια εγκληματική κακοποίηση του κράτους δικαίου. Δεν έδωσα εντολή παρακολούθησης για κανέναν πολιτικό αρχηγό ή άλλον πολιτικό μας αντίπαλο. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε στο οργανωμένο έγκλημα και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Τότε με εντολή μου ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ σας ενημέρωνε τακτικά. Σας αφήσαμε δυο μεγάλους φακέλους. Η μια έχει προχωρήσει στο δικαστικό δρόμο και τα στοιχεία που βγαίνουν τα επικαλείστε στην Βουλή και μπερδεύετε και τα επίθετα. Ακόμα και για το έγκλημα δεν υπήρξε επισύνδεση βουλευτή. Το να καταγράφηκε είναι άλλο, είπε ο κ. Τσίπρας. 

«Σας έπιασε να ελέγξετε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε εξεταστική για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άλλη. Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε. Ποιον θέλετε να φοβερίσετε; Τους δικούς σας; Τον κ. Σαμαρά που ήταν πρωθυπουργός; Ή τον κ. Δένδια που ήταν υπουργός προστασίας του πολίτη; Μην διανοείστε να αποδράσετε από την διερεύνηση της αλήθειας για Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Αυτό πρέπει να γίνει αυτοτελώς και κατά προτεραιότητα», υπογράμμισε. 

«Είστε ο πρωθυπουργός των υποκλοπών. Αυτό έχει καταγραφεί έχει τελειώσει», είπε ακόμα απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Τον αποκάλεσε επίσης «υποκλοπέα της εξόδου από τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις