Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο καιρός στην Αχαΐα και την Πάτρα- Πότε υποχωρούν οι χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται

Ο καιρός στην Αχαΐα και την Πάτρα- Πότε ...

Πρόγνωση από τον Νικόλα Σερέτη

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή

 Στην περιοχή της Αχαΐας και την πόλη της Πάτρας αναμένεται επικράτηση δροσερών για την εποχή θερμοκρασιακών τιμών με τις μέγιστες δύσκολα να ξεπερνούν μέσα στην εβδομάδα το πολύ τους 29-30°C στις πεδινές-παράκτιες περιοχές. Μιλώντας στο thebest.gr ο Γεωλόγος - προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης έδωσε την εικόνα για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. 

'Οπως αναφέρει: 

«Ψυχρή λίμνη κατερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη προς τα νότια-νοτιοανατολικά και η οποία θα αποκοπεί από την γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία, θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ενός εξαιρετικά άστατου καιρού στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της εβδομάδας (22-28/8) σχεδόν στο σύνολο των ηπειρωτικών- και τοπικά και παράκτιων- τμημάτων της χώρας μας. Κατά τόπους αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεία αυξημένης κεραυνικής δραστηριότητας, χαλαζοπτώσεων και ριπαίων ανέμων (μπουρίνια).

Ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή της Αχαΐας και την πόλη της Πάτρας αναμένεται:

Επικράτηση δροσερών για την εποχή θερμοκρασιακών τιμών με τις μέγιστες δύσκολα να ξεπερνούν μέσα στην εβδομάδα το πολύ τους 29-30°C στις πεδινές-παράκτιες περιοχές.

Έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά (ορεινά και ημιορεινά) τμήματα του νομού κατά την διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών με τοπικά έντονα φαινόμενα σε καθημερινή βάση. Αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη της Πάτρας από κάποια  μπόρα/καταιγίδα το διάστημα Τρίτη έως Πέμπτη στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 24ωρου που προαναφέρθηκε.

Υποχώρηση της αστάθειας μέσα στο ερχόμενο Σ/Κ με μικρή (πιθανόν πρόσκαιρη) άνοδο του υδραργύρου το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου (29-31/8).

* Αξίζει να τονιστεί και να επισημανθεί πως τα φαινόμενα κατά τους θερινούς μήνες μπορεί ναι μεν να μην έχουν μεγάλη έκταση, κάτι που καθιστά απρόβλεπτο τον προσδιορισμό της ακριβούς χωρικής κατανομής τους, η έντασή τους όμως δε, είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα κατά τόπους!

Χαρακτηριστικό για όσα προλέχθηκαν είναι το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις