Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Καταδικαστέος εμπαιγμός της δημοτικής αρχής έναντι των γονέων

σπιράλ: Καταδικαστέος εμπαιγμός της δημο...

Ο Πέτρος Ψωμάς στο Ειδικό Σχολείο, ενημερώθηκε αρμοδίως και διαπίστωσε προβλήματα

Επίσκεψή στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αχαΐας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στα Μποζαΐτικα πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από το μέλος της παράταξης και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, Θεοχάρη Μασσαρά. Η επίσκεψη είχε ως στόχο την αυτοψία του σχολικού συγκροτήματος και την διαμόρφωση άποψης για τα συσσωρευμένα κτιριακά προβλήματα στους χώρους του και έγινε κατόπιν σχετικής ενημέρωσης-καταγγελίας που έκανε πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων. Η καταγγελία συνοδευόταν από αίτημα του συλλόγου για συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.   

Δεν δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει το πόσο δίκιο έχουν οι γονείς και πόσο λογικά είναι τα αιτήματα που θέτουν. Ζητούν το αυτονόητο: την εξασφάλιση ενός σύγχρονου και αξιοπρεπούς περιβάλλοντος που δικαιούνται τα παιδιά τους. Δυστυχώς οι υποδομές (εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του κτιρίου) δεν διασφαλίζουν την προστασία μαθητών και διδασκόντων, δεν εγγυώνται την υγεία και υγιεινή, ούτε καν δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για την στοιχειώδη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πολιτικά δε η δημοτική αρχή είναι πολλαπλά έκθετη απέναντι όχι μόνο στους γονείς, αλλά στην ευρύτερη κοινωνία της Πάτρας. Την ώρα που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος διατείνεται πως «τα σχολεία μας είναι “κούκλες” και ασφαλή για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό», το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρουσιάζει μία άθλια εικόνα, μόλις δύο βδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υποσχέσεις της δημοτικής αρχής έχουν πέσει στο κενό, δεσμεύσεις του δημάρχου (ακόμα και προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, το περασμένο φθινόπωρο) δεν τηρούνται, οι αυτονόητες επισκευές δεν γίνονται, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν ασχολούνται.

Το χειρότερο όλων: το σχολείο «πληρώνει την ανυπακοή» των γονέων στη δημοτική αρχή, επειδή δεν… ακολούθησαν τις πορείες και τις κινητοποιήσεις της! Δεν είναι εκτίμηση των εκπροσώπων του συλλόγου, είναι αυτό που ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος τους αντέταξε σε σχετική τους συζήτηση. Αδιανόητη συμπεριφορά απέναντι σε γονείς παιδιών με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες (βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμός, επιληψία, τύφλωση, κώφωση, κινητικά προβλήματα κλπ), αισχρός εμπαιγμός, απόλυτα καταδικαστέος.

Επιγραμματικά, τα βασικά προβλήματα του ειδικού σχολείου (κάποια εικονίζονται και στις φωτογραφίες που οι ίδιοι οι γονείς έστειλαν στις δημοτικές παρατάξεις) είναι: η σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών χώρων με αποτέλεσμα τη συστέγαση τμημάτων, η έλλειψη χώρων ανάπαυσης και αναρρωτηρίου, το μη προσβάσιμο σε μαθητές με αμαξίδιο γυμναστήριο, η πολύ μικρή κουζίνα που δυσκολεύει το μάθημα της αυτόνομης διαβίωσης, η απουσία στεγάστρου και δαπεδόστρωσης στον αύλειο χώρο, η μη τήρηση προδιαγραφών ασφαλείας και οι διάχυτες κατασκευαστικές προχειρότητες στο χώρο που (έστω προσωρινά) στεγάζει 106 μαθητές!

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Αποστόλης Μακρυγένης, ο Ταμίας Γεώργιος Κατσώρας και το Μέλος Βασιλική Μπασκούτα. Την ξενάγηση στο εσωτερικό του σχολικού συγκροτήματος έκανε ο Διευθυντής του σχολείου, Σπύρος Ψαρράς, ο οποίος δήλωσε πως «η επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου αποτελεί στόχο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις