Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το Αμπντουλχαμίντ Χαν: «Θα αλλάξουν τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο»

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το Αμπντουλχαμ...

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τις έρευνες

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Χάρη στο Αμπντουλχαμίντ Χαν τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά όταν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο» είπε την Παρασκευή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν γυρνώντας από την Ουκρανία όπου συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν αλλά και για τη σχέση της Τουρκίας με τη Συρία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από ταξίδι του από την Ουκρανία είπε: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν».

«Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τη Μαλαισία σε άλλες περιοχές με τα τουρκικά γεωτρύπανα της χώρας του, χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιο σημείο θα γίνουν γεωτρήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε όμως, η αναφορά περί αποκατάστασης της σχέσης του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο κατονόμαζε κάποτε δικτάτορα και τον καταπολεμούσε.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας» είπε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις