Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθήνα προς Άγκυρα: Προκλητικές οι δηλώσεις Σοϊλού – Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Αθήνα προς Άγκυρα: Προκλητικές οι δηλώσε...

Όλα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Προκλητικές χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του ΡΚΚ στο Λαύριο.

 Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα και τόνισε ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της στο στο όνομα του διεθνούς δικαίου.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την Αθήνα πως εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο.

 «Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

 Τον Φεβρουάριο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε υποστηρίξει ότι μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου και στη συνέχεια μεταβαίνουν στο βόρειο Ιράκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις