Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πήρε την πρώτη έγκριση στην Βρετανία το εμβόλιο της Moderna κατά της Όμικρον -Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πήρε την πρώτη έγκριση στην Β...

Ποια άτομα θα κάνουν την αναμνηστική δόση

Η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κοροναϊού προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον έγινε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εμβόλιο που πήρε έγκριση είναι της εταιρίας Moderna.

Eιδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας – η οποία ήταν η πρώτη στον κόσμο που ενέκρινε το αρχικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- χορήγησε άδεια υπό όρους στο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στο Omicron BA.1.

Ποια άτομα θα κάνουν την αναμνηστική δόση με το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να επικεντρώσει το πρόγραμμα αναμνηστικών εμβολιασμών σε άτομα άνω των 50 ετών και σε ευπαθείς ομάδες. Η Moderna παρασκευάζει τις δόσεις εδώ και μήνες, οπότε θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σύντομα, σημειώνουν οι Financial Times.

Η June Raine, διευθύνουσα σύμβουλος της MHRA, δήλωσε ότι το εμβόλιο έδειξε «ισχυρή ανοσολογική απόκριση» έναντι του στελέχους BA.1, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει «ένα ακονισμένο εργαλείο στο οπλοστάσιό μας που θα μας βοηθήσει να προστατευτούμε από αυτή τη νόσο καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται».

Ο Stéphane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι η έγκριση υπογράμμισε «την αφοσίωση και την ηγεσία των βρετανικών αρχών δημόσιας υγείας που συμβάλλουν στον τερματισμό της πανδημίας κορωνοϊού».

Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο «έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Covid-19 καθώς εισερχόμαστε στους χειμερινούς μήνες».

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα νέα εμβόλια
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προ ημερών δήλωσε ότι η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορωνοϊό θα γίνει σε δυο φάσεις, που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2022.

Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο υπουργός Υγείας έχει υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/inomeno-basileio-embolio-kata-omikron-koronoioy">Επίσημο: Πήρε την πρώτη έγκριση το εμβόλιο της Moderna κατά της Όμικρον -Πότε θα έρθει στην Ελλάδα - iefimerida.gr</a></p>

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις