Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρμενία: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο - Τουλάχιστον 3 νεκροί και 60 τραυματίες

Αρμενία: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο - Του...

Λίστα με 25 αγνοούμενους

Έκρηξη από άγνωστη αιτία στοίχισε τη ζωή την Κυριακή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους σε εμπορική ζώνη της Γερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας. Οι Αρχές έχουν δώσει στην δημοσιότητα λίστα με 25 αγνοούμενους, ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας. 

«Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα, έγινε έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά», ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Αρμενίας στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, κάνοντας λόγο για τρεις νεκρούς και κάπου εξήντα ανθρώπους που εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τα ονόματα 25 ανθρώπων οι οικείοι των οποίων αγνοούν τι απέγιναν, εκφράζοντας την ανησυχία πως κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε.

Η αιτία της έκρηξης, το μεσημέρι της Κυριακής (14.08.2022) σε αγορά χονδρικής στη Σουρμαλού, δεν έγινε σαφής άμεσα.

Η αγορά αυτή είναι συνήθως γεμάτη κόσμο τις Κυριακές.

Αρμενικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η έκρηξη έγινε σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Φωτογραφίες και βίντεο που μεταφορτώθηκαν στα social media εικονίζουν πυκνό γκρίζο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Σε ένα βίντεο ακούγονται αρκετές αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Δείτε βίντεο:

Κτίριο κατέρρευσε και σωστικά συνεργεία με μηχανήματα έργου έψαχναν επιζώντες, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μέλη σωστικών συνεργείων έβγαλαν από τα συντρίμμια δέκα επιζήσαντες και ένα πτώμα, ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Αρκετοί εθελοντές ήταν επίσης παρόντες, μετακινώντας με γυμνά χέρια όγκους μπετόν και παραμορφωμένα σίδερα.

Σε μικρή απόσταση, πυροσβέστες έριχναν νερό, ορισμένοι πάνω σε σκάλες, στα συντρίμμια που κάπνιζαν στο κτίριο η πρόσοψη του οποίου ήταν μαυρισμένη από τις φλόγες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, κάπου 200 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων αναπτύχθηκαν επιτόπου, όπως και πολλά οχήματα και μηχανήματα έργου.

Οι έρευνες επρόκειτο να συνεχιστούν τη νύχτα.

Ψευδής προειδοποίηση για βόμβα
Η έκρηξη βυθίζει στο πένθος την Αρμενία ενώ η χώρα βιώνει δύσκολη περίοδο.

Η μικρή χώρα του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον πόλεμο του 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο δοκίμασε βαριά ήττα που προκάλεσε μείζονα πολιτική κρίση.

Ένδειξη της περιρρέουσας νευρικότητας: λίγη ώρα μετά την έκρηξη στην αγορά Σουρμαλού, το μετρό της Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Η πρεσβεία της γειτονικής Ρωσίας ανακοίνωσε πως προσπαθεί να εξακριβώσει εάν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις