Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πυρκαγιές: 61 σε ένα 24ωρο - Η εικόνα για τα μέτωπα στη Θάσο και την Μεσσηνία

Πυρκαγιές: 61 σε ένα 24ωρο - Η εικόνα γι...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή - Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Καθημερινή είναι η μάχη του πυροσβεστικού σώματος αλλά και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού με την εκδήλωση πυρκαγιών καθώς και το τελευταίο 24ωρο τα πύρινα μέτωπα ήταν 61 σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου είναι σε ύφεση και επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα (9) ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο (2) ελικόπτερα και τρία (3) μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεσσηνία είναι οριοθετημένη και επιχειρούν, 40 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο (2) αεροσκάφη και δύο (2) ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς αύριο
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κεντρική & Νότια Εύβοια και περιοχές της Βοιωτίας)
Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο Ικαρία)

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
Τέλος, η πυροσβεστική παρακαλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις