Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τιμά τον Μίκη...

Συναυλία με την Μπέττυ Χαρλαύτη αφιερωμένη στην Ειρήνη των Λαών

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το ταξίδι του οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη για τη Γειτονιά των Αγγέλων, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας προσκαλεί την Μπέττυ Χαρλαύτη, την κατ’ εξοχήν ερμηνεύτρια του έργου του από τη νεότερη γενιά, σε μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχει η φημισμένη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας υπό τη μαέστρο Λίνα Γερονίκου και εξαμελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, Σε μια εποχή που το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς διαπνέεται από το μήνυμα της Ενότητας των Λαών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει μια ξεχωριστή βραδιά με την ερμηνεύτρια που συνεργάστηκε πιο πολύ από κάθε άλλο τραγουδιστή της γενιάς της με τον συνθέτη. Η Μπέττυ Χαρλαύτη, συμπράττοντας με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα αποδώσουν επί σκηνής τον Μίκη της Ελλάδας, τον Μίκη της Ειρήνης, τον Μίκη της Οικουμένης, τον Μίκη του Κόσμου.

 

Η συναυλία έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου album του συνθέτη και της ερμηνεύτριας, παραγωγής ΕΡΤ, με τίτλο «Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη», που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη. Μέσα σε αυτό, περιέχονται ηχογραφημένα, μεταξύ άλλων και τα δυο τελευταία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε πρώτη εκτέλεση από τη φωνή της, τραγούδια που θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

 

Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, όπως τα αποδίδει η Μπέττυ Χαρλαύτη στις  συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ας σημειωθεί ότι η Χαρλαύτη είναι η ερμηνεύτρια που έλαβε πρόσκληση από τον Zülfü Livaneli, εμβληματικό συνοδοιπόρο του Μίκη Θεοδωράκη στο όραμα της ελληνοτουρκικής φιλίας, ένα μήνα μετά τον θάνατο του συνθέτη, να τραγουδήσει στη μνήμη του στη μεγάλη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, αφιερωμένη στην Ειρήνη.

 

Τόσο οι συντελεστές όσο βεβαίως το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του κορυφαίου συνθέτη της σύγχρονης Ελλάδας προμηνύουν μια δυνατή συναυλία-κραυγή για ενότητα των λαών, όπως την οραματιζόταν ο Μίκης Θεοδωράκης και όπως αγωνίστηκε για αυτή.

 

Πληροφορίες:

 

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Ώρα 21:30

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων

(Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οδός Ι.Ρίτσου – Θύρα 3)

 

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture