Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Είναι η ώρα να ασχοληθούμε με την Πάτρα, δε νομίζετε;

Είναι η ώρα να ασχοληθούμε με την Πάτρα,...

Του Ηλία Κωνσταντάτου

Όπως είχα σε αναφέρει δίνουμε μεγάλη βαρύτητα ως παράταξη στην καθημερινότητα του πολίτη και πως αυτός την αντιλαμβάνεται. Τα απορρίμματα, τα κλαδιά, τα ογκώδη υποβαθμίζουν το περιβάλλον του, είναι κίνδυνος αναλόγως για εκδήλωση πυρκαγιάς, ρύπανσης αλλά και λειτουργούν αρνητικά όταν παραμένουν εκεί για διάστημα ακόμα και μηνών, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα μαζέψει. Η λακούβα, η καμμένη λάμπα, ο σπασμένος και βρώμικος κάδος, το δέντρο που εμποδίζει, τα χόρτα στις δημόσιες εκτάσεις, τα ξεραμένα πάρκα, τα βρώμικα σιντριβάνια και όλα αυτά που συνθέτουν την καθημερινή μας ζωή. Τα γνωρίζει ο Δήμος; Βεβαίως μιας και συνέχεια εργαζόμενοι του, βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, κάτι που αφενός ένας πολίτης δεν μπορεί να κάνει για όλη την έκταση του Δήμου, αφετέρου έχει τη δυνατότητα και τον τρόπο να πληροφορηθεί ακόμα και μέσα από τις υπηρεσίες του για την κατάσταση που επικρατεί στην επικράτειά του, εφόσον το επιθυμεί. Το επιθυμεί όμως; Και τί κάνει;
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε καθημερινά στη γειτονιά σας, έξω από το σπίτι σας, την επιχείρησή σας. Ακόμα και όταν επιχειρήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, μάλλον δεν βρίσκετε την αντίστοιχη ανταπόκριση. Τί κάνουμε για αυτό; Εμείς ως δημοτική παράταξη το προηγούμενο διάστημα είχαμε απευθύνει πρόσκληση στους δημότες να επικοινωνούν για να μας μεταβιβάσουν το πρόβλημά τους, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τη δουλειά του Δήμου, που μπορεί άνετα να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες του.
Άρχισαν λοιπόν να καταφθάνουν καθημερινά πληθώρα περιπτώσεων όπου απαιτείται η αντιμετώπιση, αλλά και από τη δική μας φροντίδα σαν ομάδα να προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, να λυθεί το πρόβλημα, να πιέσουμε με τη δημοσιοποίηση για την γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων. Η προσπάθεια μας δικαιώνει, ο πολίτης ενεργοποιείται και αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δικαιούται καλύτερη εξυπηρέτηση, καλύτερη εικόνα πόλης, καλύτερη καθημερινότητα.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά παρεμβάσεις στη μικρή καθημερινότητα-επιλύσεις προβλημάτων μέσα από την εφαρμογή sense city, το οποίο πράγματι είναι ένα πολύ εύχρηστος βοηθός, καθώς και η ομάδα που τον διαχειρίζεται κατατοπιστικότατη και υποστηρικτική στον τρόπο λειτουργίας του.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία φτάσαμε και στον χώρο του πρώην Alexander Beach.

Η αλήθεια είναι ότι κάτοικος της περιοχής είχε απευθυνθεί νωρίτερα και αυτός μέσω της εφαρμογής, αλλά για άγνωστους για εμάς λόγους, ο Δήμος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη και επέλεξε τη διαδικασία θυροκόλλησης-ειδοποίησης και παράλληλη αίτηση στην αρμόδια εισαγγελία.

Αφού αναδείξαμε το θέμα ως παράταξη μέσα από την παρέμβαση του Γιάννη Τσιμπούκη και έπειτα από ερώτηση μας στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο αλλά και το εμπεριστατωμένο σας άρθρο, τελικά ω του θαύματος συνέπεσε και ο Δήμος να επικοινωνήσει με το νέο φερόμενο ιδιοκτήτη, αλλά και η εισαγγελική παραγγελία να φτάσει στα χέρια του Δήμου. Και βέβαια χωρίς καθυστέρηση ο Δήμος μπήκε να καθαρίσει το ακίνητο.
Και ας έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα εξ΄αρχής, για να μην εκτίθενται σε κινδύνους ολόκληρες περιοχές.
Στον επισυναπτόμενο πίνακα παραθέτουμε μόνο επιλυμένα αιτήματα, διευθύνσεις, με ημερομηνία καταχώρησης και επίλυσης. Αντιστοιχεί ο αριθμός φωτογραφίας στην εφαρμογή sensecity, όπου μπορεί κανείς να επαληθεύσει. Καλούμε δε όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν, να μεταβιβάσουν το πρόβλημά τους στο Δήμο, μιας και πλέον είναι επιβεβαιωμένο ότι αυτός δουλεύει στον αυτόματο πιλότο και μόνο με την ενεργοποίηση των πολιτών και της αντιπολίτευσης δε θα συμβεί αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αυτό της κατάρρευσης του Δήμου Πατρέων. Εμείς θα είμαστε εδώ προτείνοντας λύσεις και έτοιμοι για να αναλάβουμε τη διαχείριση των προβλημάτων, που αφήνει η απερχόμενη δημοτική αρχή.

--
Κωνσταντάτος Ηλίας
Μέλος Συντονιτστικού
Ώρα Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις