Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Batgirl: Η Warner Bros ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει η ταινία σε καμία πλατφόρμα

Batgirl: Η Warner Bros ανακοίνωσε πως δε...

Η ταινία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της

Άφωνους άφησε τους θαυμαστές της DC η Warner Bros, όταν ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει τη νέα ταινία «Batgirl». Το «Batgirl», η κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα της DC Comics, «σκοτώθηκε» στη Warner Bros., αναφέρει χαρακτηριστικά το Variety. Δεν θα κάνει πρεμιέρα σε καμία πλατφόρμα του στούντιο - ούτε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ούτε στο HBO Max.Σημειώνεται ότι η ταινία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ήταν σχεδόν έτοιμη για να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο HBO Max.

 Η ασυνήθιστη κίνηση από ένα μεγάλο στούντιο έρχεται μετά από μία αλλαγή στην ηγεσία της Warner Bros., καθώς μετά τη συγχώνευση με την εταιρεία Discovery, ο νέος CEO του στούντιο είναι ο David Zaslav. Ο νέος CEO θέλει να δώσει προτεραιότητα σε τεχνικές που μειώνουν το κόστος παραγωγής ταινιών και να επαναπροσδιορίσει το στούντιο ως στούντιο δημιουργίας κινηματογραφικών blockbuster και όχι ταινιών για streaming πλατφόρμες.

Η ταινία «Batgirl», στην οποία πρωταγωνιστεί η Leslie Grace ως Barbara Gordon και είναι σε σκηνοθεσία των Adil El Arbi και Bilall Fallah (Bad Boys For Life), πήρε το πράσινο φως το 2021 σε μία προσπάθεια της Warner να δημιουργήσει πρωτότυπες ταινίες για την streaming πλατφόρμα του HBO Max. Η ταινία είχε ένα budget που έφθανε τα 80 εκ. δολάρια, πολύ μικρότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα budget κινηματογραφικών ταινιών του DCEU.

 Και δεν είναι ότι το «Batgirl» ήταν μια μικρή ταινία. Μαζί με την Grace, ο J.K. Simmons υποδύεται τον πατέρα της Barbara, τον επίτροπο Jim Gordon, και ο Michael Keaton επαναλαμβάνει το ρόλο του Batman (όπως κάνει και στο "The Flash"). Ο Μπρένταν Φρέιζερ υποδύεται τον κακό, Firefly, και η Grace είχε δηλώσει στο Variety τον Απρίλιο ότι είχαν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις με τον Ελ Αρμπί και τον Φαλάχ για το τι «θα μπορούσε να περιλαμβάνει» ένα sequel.

 «Υπάρχουν τρελά ακροβατικά, τρελές πτώσεις», είχε αναφέρει η Grace για την ταινία. «Είναι η κοπέλα ενός μηχανόβιου, οπότε θα την δείτε να κάνει ένα σωρό κακίες... Υπήρχαν πολλές δύσκολες και κουραστικές μέρες, αλλά άξιζε τον κόπο».

Δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το σίκουελ του «Scoob!»

Η εταιρεία αποφάσισε, επίσης, να μην κυκλοφορήσει ούτε το σίκουελ της ταινίας του 2020 «Scoob!». Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Scoob!: Holiday Haunt» ήταν και αυτή σχεδόν έτοιμη για κυκλοφορία με πηγές που αναφέρει το Variety να θέλουν την ταινία να κόστισε στο στούντιο 40 εκ. δολάρια.

 Μετά την είδηση, που κυκλοφόρησε από τη New York Post, η Warner Bros. εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

 «Η απόφαση του να μην κυκλοφορήσουμε την ταινία «Batgirl» αντικατοπτρίζει την στρατηγική της ηγεσίας μας σε σχέση με τις ταινίες της DC και το HBO Max.

 Η Leslie Grace είναι μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός και η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με την ερμηνεία της στον ρόλο. Είμαστε ευγνώμονες στους δημιουργούς των «Batgirl» και «Scoob!» και στους ηθοποιούς και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους στο μέλλον»

 Πηγές που επικαλείται το Hollywood Reporter υποστηρίζουν πως οι ταινίες με μεγάλα budget που ετοιμάζονται για streaming πλατφόρμες φαίνεται να μην έχουν πλέον οικονομικό κίνητρο για τη νέα ηγεσία της Warner Bros. Από την άλλη, πηγές που μίλησαν στο Variety, υποστηρίζουν πως η νέα ηγεσία θέλει να επικεντρωθεί σε ταινίες της DC που να είναι blockbuster και να κυκλοφορούν στους κινηματογράφους.

 Παρόλα αυτά, η απόφαση εξακολουθεί να προκαλεί σοκ, καθώς τα στούντιο σχεδόν ποτέ δεν αφήνουν παραγωγές ακυκλοφόρητες, προτιμώντας να έχουν τουλάχιστον κάποια επιστροφή της επένδυσής τους, έστω και μικρή. Μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται σε έναν καιρό που η Warner Bros. εξακολουθεί να ψάχνει το τι θα κάνει με το «The Flash», μια ταινία της DC, που έχει γυριστεί ειδικά για την κυκλοφορία του στους κινηματογράφους το 2023. Η ταινία έχει περάσει από σαράντα κύματα μετά και τις επανειλημμένες καταγγελίες για κατάχρηση και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον πρωταγωνιστή της, Ezra Miller

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture