Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισπανία: «Βγάλτε τις γραβάτες, για να εξοικονομήσουμε ενέργεια», η προτροπή του Σάντσεθ

Ισπανία: «Βγάλτε τις γραβάτες, για να εξ...

Εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στην ιβηρική χώρα τις τελευταίες εβδομάδες

Μεταξύ των πολλών μέτρων που υιοθετεί η Ευρώπη στην αγωνιώδη προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας, η προτροπή του Ισπανού πρωθυπουργού προς τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, κερδίζει σαφώς έως τώρα το βραβείο… πρωτοτυπίας. 

 Ο Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Ισπανίας να μην φορούν γραβάτες στα γραφεία τους, προσδοκώντας έτσι ότι θα μειώνεται η χρήση των κλιματιστικών, εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στην ιβηρική χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, πάντως, δεν είναι η πρώτη χώρα που στρέφεται σε αυτή την ευρηματική κατεύθυνση. Πρώτη ήταν η Ιαπωνία το 2011, η οποία είχε ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να φορούν πιο «δροσερά» ρούχα στα γραφεία. 

Από την πλευρά της, η Βρετανία, που επίσης ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς θερμοκρασίες προ ημερών, είχε επιτρέψει στους πολιτικούς να απαλλαχθούν από τα σακάκια τους στο κοινοβούλιο. 

 Η προτροπή του Σάντσεθ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο, στο σύνολό του, θα λάβει έγκριση τη Δευτέρα.

Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η έκκληση σε εταιρείες να… κλείνουν τις πόρτες τους όταν είναι εφικτό, προκειμένου να μην επιτρέπουν στον δροσερό αέρα των κλιματιστικών να «δραπετεύει». Αντίστοιχο μέτρο είχε υιοθετήσει και η Γαλλία πριν μερικές ημέρες. 

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις