Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ Αχαΐας: Aπόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ για έκτακτη χρηματοδότηση δήμων

ΚΚΕ Αχαΐας: Aπόρριψη της τροπολογίας του...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Το ΚΚΕ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Με κυνικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, απέρριψε την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για να μπορέσουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία των συμβασιούχων.

Το πρόβλημα αφορά Δήμους, όπου οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ παρέμειναν στη θέση τους, μέσω δικαστικών αποφάσεων. Έτσι, οι Δήμοι κλήθηκαν να αναλάβουν αυτοί την μισθοδοσία τους, παρά το γεγονός πως η πρόσληψη έγινε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο Μ. Βορίδης, αντί να απολογηθεί που η κυβέρνηση του κρατάει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία και τους αναγκάζει να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με όλες αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία, «στηλίτευσε» την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας και άλλους δήμους επειδή «συνομολογούν» στα αιτήματα των συμβασιούχων όταν εκείνοι προσφεύγουν στα δικαστήρια, «αντί να αντιδικούν» μαζί τους.

«Όχι δεν θα υπάρξει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, από τη στιγμή που οι Δήμοι επιλέγουν αυτό το δρόμο, θα έχουν την ευθύνη των αποφάσεων», είπε προκλητικά ο υπουργός, επικρίνοντας όσους Δήμους επιλέγουν να μην βρεθούν απέναντι στους συμβασιούχους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις