Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύρινη λαίλαπα στη Λέσβο- Οι καπνοί σκέπασαν το Βόρειο Αιγαίο- Κάηκαν σπίτια- BINTEO & ΦΩΤΟ

 φωτό eurokinissi

φωτό eurokinissi

Στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου

ΝΕΟΤΕΡΟ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου,  Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή μεταδίδει το ΑΠΕ. Νωρίτερα,  ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός Αναφορικά με την δασική πυρκαγιά στην Π.Ε Λέσβου στην περιοχή Καστρί,  είπε ότι εκδηλώθηκε στις 10.04 σήμερα το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

 Μάχη σπίτι σπίτι προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί δίνουν στελέχη της Πυροσβεστικής και εθελοντές. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για έλλειψη μέσων και έμψυχου υλικού στην αντιμετώπιση της φωτιάς. αναφέρει το stonisi.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Λέσβο.Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά η οποία μαίνεται από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στα Βατερά της νότιας Λέσβου. Επικίνδυνα προς το δρόμο που συνδέει τη Βρίσα με τα Βατερά κινείται το μέτωπο της δασικής πυρκαγιάς που από τις 10 το πρωί κατακαίει την περιοχή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ   Μέσα στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών έσπρωξε ο άνεμος το μέτωπο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή οι φλόγες "γλύφουν" το πίσω μέρος των επιχειρήσεων των Βατερών έχοντας κάψει σπίτια στο πίσω μέρος τους σύμφωνα με το stonisi.gr. Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ξεκίνησε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ η μετακίνηση στον Πολιχνίτο, κατοίκων και επισκεπτών των Βατερών. Οι φλόγες του μετώπου της μεγάλης πυρκαγιάς έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια.Η εκκένωση συνεχίζεται..» δήλωσε stonisi.gr o Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.  Η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών πίσω από το ξενοδοχείο "ΕΙΡΗΝΗ".

Όπως μεταδίδει το stonisi στη θάλασσα των Βατερών στο τμήμα λίγο πριν το παραθαλάσσιο παραλιακό χώρο διασκέδασης "ΑΡΕΝΑ" φτάνει η φωτιά έχοντας μέχρι τώρα κάψει σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, δυο τουλάχιστον σπίτια και με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να σωθεί ένα ξενοδοχείο. Συνεχίζεται η προσπάθεια για την πλήρη εκκένωση του οικισμού τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε πριν από λίγο από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 Η δασική πυρκαγιά, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δύο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών.

 Στα μέτωπα εκτός από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τα τρία δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα που εδρεύουν στη Λέσβο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη βόρεια Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 φωτό από lesvosnews.net

φωτό από lesvosnews.net

φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις