Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το Σάββατο μετά τους Δελφούς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας η "Αντιγόνη" με την Έλλη Τρίγγου και τον Βασίλη Μπισμπίκη

Το Σάββατο μετά τους Δελφούς, στο Διεθνέ...

Όπως είπε σε συνέντευξη της στο Αθηνόραμα η ταλαντούχα Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου, "όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε η Αντιγόνη αλλά και ο Κρέοντας"

Ξεχωριστή σημασία έχει θα λέγαμε, ο ερχομός της παράστασης αρχαίου δράματος «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια «χειρός» του Λιθουανού σκηνοθέτη Cezaris Graužinis – Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, στην Πάτρα και στο Διεθνές Φεστιβάλ, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Και ο λόγος φυσικά είναι η Πατρινής καταγωγής, ταλαντούχα ηθοποιός Έλλη Τρίγγου που υποδύεται τον απαιτητικό ρόλο της Αντιγόνης.

Η παράσταση - σύγχρονη και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε - είναι μεταφορά της Σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας και θα παρουσιαστεί στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 16/7 στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» στην οδό Γιάννη Ρίτσου πλάι στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ενώ όπως είδαμε στο περιοδικό Αθηνόραμα, η παράσταση που διαθέτει ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών και στις 5 και 6 Αυγούστου θα παιχθεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Μιλώντας στο «Αθηνόραμα», στην Χρύσα Πασιαλούδη, η Έλλη Τρίγγου για το πώς νιώθει λίγο πριν την πρώτη της εμφάνιση στο επιβλητικό θέατρο της Επιδαύρου, είπε πως «έχω αγωνία, άγχος δημιουργικό και ταυτόχρονα εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο θέατρο. Οι περισσότεροι συνάδελφοι με τους οποίους συζητάω μου μεταφέρουν ότι το θέατρο της Επιδαύρου είναι το πιο φιλικό που θα συναντήσω στην περιοδεία από άποψη αγκαλιάς, δεκτικότητας, ήχου και ιστορίας».

Το ρόλο του Κρέοντα υποδύεται ο Βασίλης Μπισμπίκης, με κορυφαίο του Χορού τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Η ιστορία

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ''Γιορτάζει'' και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου του περιοδικού Αθηνόραμα αν η Έλλη Τρίγγου θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση της Αντιγόνης και αν ταυτίζεται με τα «πιστεύω» της, η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός απήντησε πως «όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε η Αντιγόνη αλλά και ο Κρέοντας. Η Αντιγόνη είναι μία δακτυλοδεικτούμενη πριγκίπισσα που φέρει πολύ σοβαρά βάρη και τραύματα λόγω των πράξεων των γονιών της. Νιώθει ότι η οικογένεια της έχει ξεπληρώσει τα κρίματα και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και ξαφνικά βρίσκεται ένας άνθρωπος που λέει ότι η τιμωρία θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά θάνατον. Η Αντιγόνη προχωρά σε πράξεις ακραίες που μπορεί να ενέχουν αλαζονεία και έπαρση, πηγάζουν όμως από το αίσθημα της αδικίας και της αδυναμίας της να επιτρέψει να συμβεί κάτι που ξεπερνά το ήθος της, κι αυτό μπορώ να το καταλάβω».

Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας,

Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis,

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny MacLellan,

Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης,

Χορογραφία Edgen Lame,

Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος,

Φωτογραφίες Πάνος Γιαννακόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων),Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού).

Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη), Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός), Edgen Lame (Χορός).

*Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00€ - Μειωμένο 17.00€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και φοιτητές).

Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραϊσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287), Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture