Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Αντιγόνη» 16 Ιουλίου με τους stars των «Μελισσών»! Τρίγγου, Μπισμπίκης, Μιχαλάκη στην Πάτρα

«Αντιγόνη» 16 Ιουλίου με τους stars των ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μεγάλο ήδη το ενδιαφέρον και μόλις κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της παράστασης, ο Δήμος την πάει σε νέο θερινό θέατρο

Είναι οριστικό: Στην Πάτρα θα δούμε πριν από την Επίδαυρο την πολυαναμενόμενη «Αντιγόνη» με τους εξαιρετικά δημοφιλείς πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών «Μελισσών» Ελλη Τρίγγου, Δανάη Μιχαλάκη και Βασίλη Μπισμπίκη, καθώς ανακοινώθηκε το πλάνο της περιοδείας και κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης. Συγκεκριμένα, η τουρνέ κάνει έναρξη στους Δελφούς 15 Ιουλίου και ακολουθεί το ανέβασμα στην Πάτρα ημέρα Σάββατο 16 Ιουλίου. Μετά ακολουθούν αρκετές στάσεις (Χαλκίδα, Λάρισα, Βόλος, Ηράκλειο κ.α.) ώσπου να παρουσιαστεί το έργο στην Επίδαυρο 5-6 Αυγούστου. Επειδή φέτος λόγω εργασιών δεν θα διατεθεί το Αρχαίο Ωδείο, ο Δήμος Πατρέων θα υποδεχθεί την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σε άλλο θερινό, θεατρικό χώρο, που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Παμπελοποννησιακού. Μόλις βγήκαν οι φωτογραφίες των ηθοποιών σε γήινους και χακί τόνους, οι οποίες επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μια σύγχρονη αντιπολεμική και αντιεξουσιαστική ματιά στη διάσημη τραγωδία του Σοφοκλή. Προμηνύεται βέβαια πως θα αποδειχθεί το θέαμα που θα «σπάσει ταμεία» πανελλαδικά αυτό το καλοκαίρι.

 Σύμφωνα με το μύθο, η νεαρή Αντιγόνη αντιστέκεται στον τύραννο ηγεμόνα Κρέοντα αμέσως μετά τον εμφύλιο στη Θήβα. Την ομώνυμη ηρωίδα υποδύεται η βραβευμένη και περιζήτητη πατρινή Ελλη Τρίγγου ενώ τον σκληρό Κρέοντα ο πολυσυζητημένος Βασίλης Μπισμπίκης. Ως κορυφαίος του χορού θα εμφανιστεί ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη Δανάη Παππά θα την δούμε ως Ισμήνη και το -σύζυγό της στη ζωή -Γιώργο Παπαγεωργίου ως Αγγελο.

Εννοείται πως λόγω της τηλεοπτικής παρουσίας των ηθοποιών, τα εισιτήρια θα «εξαφανιστούν» από νωρίς. Μην ξεχνάτε πως ο διαπρεπής σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις συνδέεται με την πόλη μας μέσα από τη θεατρική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ως καλλιτεχνικός επικεφαλής του Λιθογραφείον. Όπως σημειώνει: «Η τραγωδία της Αντιγόνης και του Κρέοντα μας έδωσε την ανεκτίμητη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε και να αναζητήσουμε τα φαινόμενα της…χαράς. Ναι, προπάντων τη χαρά, ως βάση της ανθρώπινης ύπαρξης».

 *Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας-Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis-Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny McLellan-Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης-Χορογραφία Edgen Lame-Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος –Παραγωγή Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, Πολιτιστικός Οργανισμού «Λυκόφως».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View