Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

NASA: Νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb - Πως γεννιούνται τα αστέρια

NASA: Νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο Jam...

«Μεγάλη ημέρα για την ανθρωπότητα»

Μετά από μια πρώτη ματιά μιας εικόνας ενός γαλαξία από το βάθος του σύμπαντος, η NASA αποκαλύπτει περισσότερες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαστημικό παρατηρητήριο.

Η πρώτη παρτίδα έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης, που χρειάστηκαν εβδομάδες για να προκύψουν από ακατέργαστα δεδομένα του τηλεσκοπίου, επιλέχθηκαν από τη NASA για να μας δώσουν μια συναρπαστική ματιά από τις κύριες περιοχές που στοχεύει το τηλεσκόπιο.

Η πρώτη εικόνα "μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να έρθει"
Η χθεσινή εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ήταν «μόνο η αρχή ενός μαραθωνίου εκπληκτικών εικόνων που θα αποκαλύψουν τα βαθύτερα θαύματα του σύμπαντος», είπε η Δρ Hannah Wakeford.

«Η πρώτη εικόνα είναι μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να έρθει», πρόσθεσε η Δρ Γουέικφορντ, ειδικός σε εξωπλανήτες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.


Οι εικόνες θα «απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποιοι είμαστε»
Αυτή η τελευταία επιστημονική προσπάθεια θα πρέπει να βοηθήσει στην αποκάλυψη των μεγαλύτερων ερωτημάτων της ανθρωπότητας, πιστεύουν οι ειδικοί.

Ο γερουσιαστής Chris van Hollen, μιλώντας από τα αποκαλυπτήρια στο Μέριλαντ, λέει ότι αυτή είναι μια «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα».

Λέει ότι η τεχνολογία θα «απαντήσει σε ερωτήματα θεμελιώδη για το ποιοι είμαστε και πώς φτάσαμε εδώ».

Δείτε τη ζωντανή μετάδοση της NASA

Πώς γεννιούνται τα αστέρια;

Το James Webb αποκάλυψε νέες εικόνες από το Carina Nebula (Νεφέλωμα της Τρόπιδος), το οποίο βρίσκεται 6.500-10.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη και στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται «μωρά αστέρια» πίσω από μια «κουρτίνα σκόνης και του αερίου σε αυτούς τους “Κοσμικούς γκρεμούς”.

«Δύο κάμερες είναι καλύτερες από μία, όπως φαίνεται σε αυτή τη συνδυασμένη προβολή από τις κάμερες NIRCam & MIRI του James Webb! Στο εγγύς υπέρυθρο, βλέπουμε εκατοντάδες αστέρια και στο φόντο περισσότερους γαλαξίες. Εν τω μεταξύ, το μεσαίο υπέρυθρο μας δείχνει σκονισμένους δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες (σε κόκκινο και ροζ) γύρω από νεαρά αστέρια», γράφει η NASA στις επίσημες ενημερώσεις για τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του James Webb.

Το διαγαλαξιακό «κόλλα το!»

Σε μια συγκλονιστική φωτογραφία του James Webb βλέπουμε 5 γαλαξίες μαζί, οι 4 εκ των οποίων αλληλεπιδρούν!

«Οι γαλαξίες συγκρούονται στο Stephan’s Quintet, τραβώντας και τεντώνοντας ο ένας τον άλλον στον βαρυτικό χορό. Στην προβολή μεσαίας υπέρυθρης ακτινοβολίας παρακάτω, δείτε πώς το Webb διαπερνά τη σκόνη, δίνοντας νέα εικόνα για το πώς αλληλεπιδράσεις όπως αυτές μπορεί να οδήγησαν την εξέλιξη των γαλαξιών στο πρώιμο σύμπαν», γράφει η NASA.

Οι επιστήμονες της NASA κάνουν λόγο για «έναν κοσμικό χορό, που οδηγείται από τη βαρυτική δύναμη» — το είδος της αλληλεπίδρασης που οδηγεί την εξέλιξη των γαλαξιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις