Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρήστος Μπούρας- "Θα κατατεθεί φάκελος για τη δημιουργία έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο Πατρών"

Χρήστος Μπούρας- "Θα κατατεθεί φάκε...

Ο πρύτανης στην ημερίδα «Τα προγράμματα της UNESCO που μετασχηματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Τα προγράμματα της UNESCO που μετασχηματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Μάλιστα σε συνεργασία με τον Αντιπρύτανη Καθ. Π. Δημόπουλο ανακοίνωσαν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών θα καταθέσει φάκελο για τη δημιουργία Δημιουργία έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Μπούρας σε αναρτησή του αναφέρει:

"Συμμετείχα σήμερα στην Ημερίδα με θέμα «Τα προγράμματα της UNESCO που μετασχηματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη» με διοργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος της ημερίδας είναι η διάδοση του έργου της UNESCO μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων, που προάγουν μεταξύ άλλων την πολιτιστική, φυσική υλική και άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας, τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία, την καινοτομία στην εκπαίδευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία.

Σε συνεργασία με τον Αντιπρύτανη Καθ. Π. Δημόπουλο ανακοινώσαμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών θα καταθέσει φάκελο για τη δημιουργία Δημιουργία έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με αυτή την ανακοίνωση εκδηλώνει την πρόθεση και το ισχυρό ενδιαφέρον να συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό με βάση τους στόχους του για:
α) προώθηση της διεθνούς συνεργασίας
β) διαμοιρασμό και διάχυση της γνώσης μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων σε πεδία που άπτονται των βασικών προγραμματικών στόχων του οργανισμού (φυσικές και κοινωνικές επιστήμες, πολιτισμός και επικοινωνία, εκπαίδευση).

Το γεγονός ότι δεν έχει θεσπιστεί έδρα της UNESCO στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών αφήνει ένα σημαντικό κενό, τόσο στην επίτευξη των γενικότερων στόχων του οργανισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όσο και στη δυνατότητα του Πανεπιστημίου Πατρών να συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις