Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε διαδικασία ξυπνήματος η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί- "Nα καταλάβουμε τι σημαίνει ναυαγοσώστης" λέει ο Α. Ηλιάδης

Πάτρα: Σε διαδικασία ξυπνήματος η 6χρονη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης

Στη διαδικασία του ξυπνήματος με στοχο την αποσωλήνωση έχει μπει η 6χρονη που σώθηκε από πνιγμό στη Ζαχάρω Ηλείας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο thebest.gr «έχουμε κόψει τα φάρμακα από το πρωί, έχουμε κάνει ένα δεύτερο νευρολογικό παράθυρο από το οποίο είμαστε ικανοποιημένοι και είμαστε στη διαδικασία του ξυπνήματος. Την περιμένουμε, δεν βιαζόμαστε. Πιστεύω τις επόμενες ώρες θα απεξαρτηθεί από τα μηχανήματα. Περιμένουμε όμως. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να μπούμε στη διαδικασία της αποσωλήνωσης σημαίνει ότι είμαστε σε δρόμο που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούν όλα καλά».

 Ο Ανδρέας Ηλιάδης υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που είχε η άμεση αντίδραση της μητέρας της 6χρονης,η οποία αμέσως και ενστικτωδώς έδωσε το φιλί της ζωής στην κόρη της ενώ άμεση και σωτήρια ήταν και η αντίδραση του ναυαγοσώστη.

«Βοήθησε αφάνταστα το δικό μας έργο. Μας το έκανε πιο εύκολο και έτσι έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τις πιθανότητες να βγει χωρίς νευρολογικά υπολείμματα. Γιατί το στοίχημα που θέλουμε να κερδηθεί είναι να επανέλθει χωρίς νευρολογικά υπολείμματα. Νομίζω ότι η μάνα ήταν καταλυτική και με τις πρώτες ενστικτώδεις κινήσεις που έκανε για να τη διασώσει, νομίζω ότι βοήθησε». Επίσης να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά κάνει ο ναυγοσώστης. Δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απλά βγάζει ένα μεροκάματο. Είναι ο άνθρωπός μας. Να περάσει το μήνυμα σε όλους τους Δήμους. Είναι κρίμα να χάνεται τσάμπα μια ζωή

Και προσθέτει : «Να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά κάνει ο ναυγοσώστης. Δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απλά βγάζει ένα μεροκάματο. Είναι ο άνθρωπός μας. Να περάσει το μήνυμα σε όλους τους Δήμους. Είναι κρίμα να χάνεται τσάμπα μια ζωή».

 Την ίδια ώρα αναδεικνύει τη σημασία του να γνωρίζει κάποιος να κάνει ΚΑΡΠΑ.  «Να πάμε όλοι αύριο να δηλώσουμε ένα μάθημα Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για τον απλό πληθυσμό. Είναι μια ώρα από τη ζωή μας. Ένας καφές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις