Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυριάκος Μητσοτάκης: LIVE η ομιλία του στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: LIVE η ομιλία του σ...

Δείτε live

Άρωμα… εκλογών έχει η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του πρωθυπουργού, φάνηκε από την αρχή, πως ήταν ένας… κανονικός κυβερνητικός απολογισμός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή θυμίζοντας ότι αύριο (07.07.2022) συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Από τα… πρώτα λεπτά, δε, εξαπέλυσε πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορές στο δημοψήφισμα και τους φόρους που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο επίκεντρο όλων των δράσεων είναι ο πολίτης όχι γενικά και αόριστα ο λαός, «η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους».

Τόνισε ακόμα ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αναταχθεί γρήγορα η οικονομία με επενδύσεις, για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Προηγήθηκε μια 4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων με κλειστές τράπεζες και δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό σαν χθες πριν από 7 χρόνια», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αφήσατε ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα, με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση ανεργίας», υπογράμμισε.

Η Ελλάδα, είπε, είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις των φόρων και αποπλήρωσε νωρίτερα το δάνειό της στο ΔΝΤ και τον Αύγουστο απελευθερώνεται από την ενισχυμένη εποπτεία. Το χαρακτήρισε εθνική επιτυχία λέγοντας ότι όσα είπε δεν ήταν αυτονόητα και εύκολα και δεν επιτεύχθηκαν σε ομαλές συνθήκες. «Εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες κρίσεις από την εισβολή στον Έβρο, την πανδημία τις απειλές της Τουρκίας και την ενεργειακή κρίση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις