Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση κατέθεσε ο Άγγελος Τσιγκρής για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στην Αχαΐα

Ερώτηση κατέθεσε ο Άγγελος Τσιγκρής για ...

Η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Αχαΐας είναι απαραίτητη για την πρόληψη μελλοντικών καταστροφών & την αναβάθμιση των αστικών υποδομών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητάει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ σε ευάλωτες και ευαίσθητες περιοχές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλέον καταγράφονται όλο και συχνότερα, μας υποχρεώνουν να λάβουμε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα στο μέλλον.

Η πρόσφατη πυρκαγιά στη Βούλα Αττικής, αποδίδεται σε πιθανή βλάβη που υπέστη το ηλεκτρικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι απαρχαιωμένες υποδομές και συγκεκριμένα οι εναέριες καλωδιώσεις των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι επιρρεπείς σε πρόκληση ατυχήματος από πτώσεις δένδρων, αποτελούν μια συχνή αιτία πρόκλησης πυρκαγιών.

Η ύπαρξη υπέργειων δικτύων μεταφοράς ενέργειας -ιδιαίτερα στο κέντρο μεγάλων πόλεων και σε περιοχές με πυκνή βλάστηση- είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος και πρόκλησης πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογειοποίηση των καλωδίων -ειδικότερα στις εντός σχεδίου δόμησης περιοχές, αλλά και στις περιοχές που διαθέτουν έντονη τουριστική επισκεψιμότητα- θα ωφελήσει πολλαπλώς, αφού θα αναβαθμίσει την αισθητική τους και θα απελευθερώσει τα στενά πεζοδρόμια των πόλεων.

Επιπλέον, η υπογειοποίηση των καλωδίων θα προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα καθαρισμού και συντήρησης των εναερίων δικτύων στις εκτός σχεδίου δόμησης περιοχές, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στα μικρότερα χωριά.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Αχαΐας, με σκοπό την πρόληψη μελλοντικών καταστροφών και την αναβάθμιση των αστικών υποδομών”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Υποδομών και Μεταφορών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ σε ευάλωτες περιοχές της Αχαΐας και β) ποιοι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι ή κοινοτικά προγράμματα μπορούν να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των έργων και την οικονομική στήριξη των δήμων._

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις