Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοωνοϊός: «Η 4η δόση εμβολίου μας «καλύπτει» έως τον Οκτώβριο» λένε οι επιστήμονες

Κοωνοϊός: «Η 4η δόση εμβολίου μας «καλύπ...

«Εάν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο για 4 μήνες» λέει ο Βασιλακόπουλος

Υπέρ της χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τάχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας ΜΕΘ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες. 

Ερωτηθείς για την προτροπή της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε πολίτες 30 – 59 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό, είπε πως από τα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, προκύπτουν «σχετικά χαμηλά επίπεδα στους δείκτες που αφορούν διασωληνωμένους και θανάτους, όμως οι νέες εισαγωγές χθες ήταν 219, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν γύρω στις 80 την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα Σάββατο στον ΑΝΤ1.

Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο
«Αυτό μπορούμε να αποφύγουμε με μια τέταρτη δόση. Δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουμε την μόλυνση από κοροναϊό, αλλά εάν κάποιος προσβληθεί να μην αντιμετωπίσει βαριά συμπτώματα», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επεσήμανε πως «εάν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο για 4 μήνες. Στο διάστημα αυτό σκεφθείτε πόσοι άνθρωποι θα εισαχθούν στο νοσοκομείο, πόσοι θα διασωληνωθούν και θα κινδυνεύσουν και πόσοι θα χαθούν. Γιατί να υπάρχει η έκθεση σε αυτόν τον κίνδυνο;».

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Μπορεί να γίνει ακόμη πιο φονικός ο ιός; Η απάντηση που προβληματίζει
«Από την τρίτη δόση έχει περάσει ήδη αρκετό διάστημα. Κανονικά στους 3-4 μήνες έχει σε μεγάλο βαθμό παρέλθει η μεγάλη προστασία που παρέχει. Προστατευόμαστε σημαντικά από την τρίτη δόση, αλλά με την 4η δόση, που πλέον μας αφορά όλους ενισχύει την άμυνα μας», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Κανείς δεν έπαθε τίποτα από την 4η δόση
Δηλώνοντας ότι η δική του προτροπή είναι να κάνουν όλοι την λεγόμενη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, ο Καθηγητής επεσήμανε πως «κανείς δεν έπαθε κάτι, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό ότι κάποιος έπαθε κάτι από την 4η δόση».

«Δυστυχώς έχουμε αύξηση κρουσμάτων γιατί οι υποπαραλλαγές Όμικρον4 και Όμικρον5 είναι πιο μεταδοτικές και οι μάσκες πλέον δεν μας προστατεύουν πια τόσο πολύ, ακόμη και αν τις φοράμε. Εκ του αποτελέσματος, η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας συνέβαλε στη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας, δεν είμαστε μια απομονωμένη χώρα», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις