Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Από Πέμπτη «καιγόμαστε»- Ποια θα είναι η μέση τιμή θερμοκρασίας και ποιες μέρες οι πιο θερμές

Αχαΐα: Από Πέμπτη «καιγόμαστε»- Ποια θα ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο πρώτος καύσωνας είναι εδώ...

Στον χορό των πολύ υψηλών θερμοκρασιών μπαίνει και η χώρα μας. Η πιο ζεστή ημέρα φαίνεται να είναι η Πέμπτη οπότε και αναμένουμε να έχουμε  θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 και ενδεχομένως και τους 41 βαθμούς.

«Πολύ θερμές αέριες μάζες αφρικανικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν βόρεια-βορειοανατολικότερα προς την περιοχή μας τις ερχόμενες ημέρες και να ανεβάσουν σε επίπεδα καύσωνα τον υδράργυρο στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Η πιο ζεστή ημέρα φαίνεται πως θα είναι η Πέμπτη με τις μέγιστες τιμές να φθάνουν τοπικά έως και 41-42°C στα ανατολικά τμήματα (Θεσσαλία και αν. Στερεά)» αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr o γεωλόγος – προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης. 

«Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Αχαΐας αναμένεται οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές να κυμαίνονται για τις ερχόμενες τουλάχιστον 6-7 ημέρες (έως 28-29 Ιουνίου) μεταξύ 35-37°C κατά Μ.Ο. και να έχουν ως ανώτερο όριο τους 37-38°C, με πιο θερμές ημέρες να είναι η Πέμπτη και ενδεχομένως και η Κυριακή.  Εξαίρεση θα αποτελέσει η αυριανή ημέρα, Τετάρτη, η οποία θα είναι μία μεταβατική ημέρα με τον υδράργυρο να φθάνει τους 31-32°C» τονίζει σχετικά με την περιοχή μας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα καθώς η έντασή τους δεν θα υπερβαίνει τα 3-4bf, με την διεύθυνσή τους να εναλλάσσεται μεταξύ νοτιοδυτικής και βορειοανατολικής.

Το εν λόγω θερμό διάστημα θα έχει ως αποτέλεσμα ο Ιούνιος να κλείσει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με θετικές αποκλίσεις στον υδράργυρο της τάξης του 1-1,5°C πάνω από τα μέσα κλιματικά επίπεδα, καθιστώντας τον συνολικά έναν αρκετά ζεστό μήνα.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας, όπου φαίνεται η είσοδος σε μία παρατεταμένη θερμή περίοδο τουλάχιστον έως και τα τέλη του Ιουνίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις