Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιους «χτυπά» πλέον ο κορωνοϊός- Γεμάτη η οφθαλμολογική στο Ρίο

Πάτρα: Ποιους «χτυπά» πλέον ο κορωνοϊός-...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σε «πανδημία των ανοσοκατασταλμένων και των άνω των 60» φαίνεται ότι μετατρέπεται ο covid

Σε «πανδημία των ανοσοκατασταλμένων και των άνω των 60» φαίνεται ότι μετατρέπεται ο κορωνοϊός. Μπορεί πλέον η κοινωνία να είναι ανοιχτή και να μην υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα, ωστόσο η οφθαλμολογική κλινική στο νοσοκομείο του Ρίου που νοσηλεύει ασθενείς με covid, έχει γεμίσει.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πνευμονολόγος Αργύρης Τζουβελέκης, στο νοσοκομείο του Ρίου, «το 90% των νοσηλευόμενων είναι ανοσοκατασταλμένοι ενώ υπάρχει μετατόπιση του επιδημιολογικού αποτυπώματος από την ενδοοικογενειακή στην ενδονοσοκομειακή- κατά κάποιο τρόπο-διασπορά.

Είναι ασθενείς οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι, με κακοήθειες, που κάνουν χημειοθεραπείες και είναι για τα δεδομένα τους ατελώς εμβολιασμένοι, Το 90% των ανοσοκατασταλμένων που νοσηλεύουμε είναι τριπλά εμβολιασμένοι, μόνο ένα 5% είναι τετραπλά. Τονίζουμε την  αξία δεύτερης αναμνηστικής δόσης για αυτούς τους ασθενείς όπως και σε άτομα άνω το 60 που είχαν κάνει την Τρίτη δόση πριν 7 μήνες.  Η αύξηση στα κρούσματα έρχεται από τους ανοσοκατασταλμένους που κολλάνε τον ιό είτε από συγγενείς είτε στο νοσοκομείο.

Στην μία κλινική που έχουμε αυτή τη στιγμή, η πληρότητα είναι στο 80%... Δεν έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων».

«Θα πρέπει να δούμε το αποτύπωμα και μετά το καλοκαίρι όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μία ανοιχτή κοινωνία πρέπει να προφυλαγόμαστε και οι άνω των 60 να εμβολιάζονται με τη δεύτερη ενισχυτική δόση» καταλήγει ο κ. Τζουβελέκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις