Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αιγιάλεια: Η Τελετή λήξης και απονομές βραβείων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Αιγιάλεια: Η Τελετή λήξης και απονομές β...

Δόθηκαν τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις

Σε μια ιδιαίτερα κινηματογραφική ατμόσφαιρα και στον εξαιρετικό χώρο, του κήπου του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου, που φιλοξένησε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 η τελετή λήξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος». 

Μετά από πέντε ημέρες προβολών, με συνολικά 46 ταινίες από 18 χώρες, στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ, δόθηκαν τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις στις ταινίες που ξεχώρισαν οι κριτικές επιτροπές και το κοινό. 

Η πρώτη διαγωνιστική διοργάνωση ταινιών μικρού μήκους Αιγίου, φέροντας το βαρύ ιστορικό φορτίο του ονόματος του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος θεατών αλλά και ανθρώπων της βιομηχανίας του κινηματογράφου.Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, η Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου.

Τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρία Τσουκαλά, χαιρέτησαν την τελετή στέλνοντας το μήνυμα μιας ενθουσιώδους συνέχειας για το θεσμό. Η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κα Καρτάλου – Αντούκου δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της στο πολλά υποσχόμενο θεσμό και πως θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές για τη συνέχεια του. Ο σκηνοθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ κ. Τάσος Μπουλμέτης υπογράμμισε την άψογη διοργάνωση, μιλώντας για την κινηματογραφική πόλη του Αιγίου ενώ εξήρε και την συμμετοχή της ηθοποιού και μέλους της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ κας Μαρίας Καλλιμάνη. Η Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου ιδιαίτερα συγκινημένη, μίλησε για την αγάπη του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Αίγιο, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως παρακολούθησε όλες τις εργασίες του φεστιβάλ με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κ. Δημήτρης Καλαντίδης πρόεδρος της ΟΚΛΕ τόνισε το πως η αρμονική συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και κινηματογραφικών λεσχών βρήκε ένα παράδειγμα προς μίμηση στην περίπτωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος. Τέλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Ανδρέας Άννινος και ο συντονιστής  του φεστιβάλ κ. Θοδωρής Πανουτσόπουλος, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ανέδειξαν τα αισιόδοξα μηνύματα της προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών στην Αιγιάλεια που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του φεστιβάλ. Την βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Σομαλακίδη, ενώ η τελετή έκλεισε με dj set από τον Σπύρο Σημάτη και ένα εντυπωσιακό εναέριο show από την Αθηνά Δελληγεωργοπούλου.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος», πραγματοποιήθηκε σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Χρυσό Χορηγό την Ολυμπία Οδό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture