Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτροπή Αγώνα Καραμανδανείου για Π. Νταβλούρο: Είναι κρίμα οι επιστήμονες να επηρεάζονται από τα πολιτικά τους φρονήματα

Επιτροπή Αγώνα Καραμανδανείου για Π. Ντα...

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Καθηγητή Καρδιολογίας

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη δήλωση του Καθηγηητής Καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρου, για το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο κ. Νταβλούρος εξέφρασε την άποψη να κλείσει το Καραμανδάνειο και να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο Με αφορμή τις δηλώσεις του καθηγητή καρδιολογίας κου Περικλή Νταβλούρου για το φλέγον ζήτημα που αφορά την λειτουργία του Καραμανδανείου  , είναι κρίμα οι επιστήμονες του τόπου να επηρεάζονται από τα πολιτικά τους φρονήματα και τις πολιτικές επιταγές των καιρών.

Ένα καινούριο Νοσοκομείο χρειάζεται πολιτική βούληση ,μελέτη, διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, καθορισμό και ξεκαθάρισμα σχέσεων ΕΣΥ και Πανεπιστήμιου,  που μπορεί να συστεγαστούν. Κατά τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας το εγχείρημα αυτό  χρειάζεται τουλάχιστον 5 χρόνια , από τη στιγμή της έναρξης των διαδικασιών , εφόσον πάντα υπάρχει η πολιτική βούληση. 

Μέχρι τότε τα παιδιά όλης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας  πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας παροχές υγείας από ένα αναβαθμισμένο και ήδη σε λειτουργία Καραμανδάνειο . Συνεπώς πρέπει  να στηριχθεί το ήδη υπάρχον Νοσοκομείο με την αναγκαία πρόσληψη  προσωπικού .

Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μας συνεχίζει και λειτουργεί με επισφάλεια στις εφημερίες, συνεχίζει να μην υπάρχει ομαλή λειτουργία των χειρουργείων , λόγω της υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος , με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα παιδιά να χρειάζεται να διακομισθούν στην Αθήνα.

Είμαστε θετικοί σε ένα νέο αμιγώς Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή . Όμως μια τέτοια συζήτηση με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες μόνο άκαιρη μπορεί να θεωρηθεί. Το φλέγων και το επίκαιρο συνεχίζει να είναι το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου μας  .

Δεν μπορούμε να αποπροσανατολιζόμαστε και να απαντάμε σε οποιαδήποτε και οποιουδήποτε μη αρμόδιου τοποθέτηση για το ζήτημα.

Αναμένουμε την προσωπική δέσμευση του Υπουργού Υγείας ,στην συνάντησή του με τους εργαζόμενους ,  για την στελέχωση , την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση του Καραμανδανείου.

 

                                                                                       Εργαζόμενοι του Καραμανδανείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις