Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης ανακοίνωσε πως το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα θα δοθεί τιμητικά σε μία αίθουσα

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης ανακοίνωσε...

Ιδιαίτερα επαινετικό για το έργο της εκλιπούσης Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στην Πινακοθήκη ήταν το δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας Le Figaro

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, μετά το άγγελμα του αιφνιδίου θανάτου της διευθύντριας της Πινακοθήκης σε ηλικία 83 ετών, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του να δοθεί το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη -Πλάκα σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητά της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την Ελληνική τέχνη. Για τριάντα ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού. Συνέβαλε στην διεύρυνση του ρόλου του στην Ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στην Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα. Με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτηρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα» η ανακοίνωση του ΔΣ.

Εκφράζοντας ομόφωνα την βαθιά του λύπη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα και την ευγνωμοσύνη του για το έργο της αποφασίζει:

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία της

Να εκφωνήσει μέλος του τον επικήδειο

Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη της

Να δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης».

*Στο μεταξύ ένα αφιέρωμα- ύμνο στην εκλιπούσα Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα δημοσίευσε η μεγάλης κυκλοφορίας Γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Όπως έγραψε η εφημερίδα, η Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα ήταν εφάμιλλη του Μισέλ Λακλότ, δημιουργού του Μουσείου του Ορσέ, επισημαίνοντας πως είχε φέρει επανάσταση στην Πινακοθήκη της Αθήνας.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ απ' όπου και η φωτ. αρχείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις